Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Dreptul nr. 5/2013: Accidentul de cale ferată în Noul Cod Penal | Ion Rusu


13 iunie 2013 | Paula VÂRBAN, Paula VÂRBAN, Alexandra CONSTANTIN
Secţiuni: Drept penal, RNSJ, Transporturi
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Dr. Ion Rusu, lector universitar al Universităţii „Danubius” din Galaţi, avocat al Baroului Vrancea, a publicat in revista Dreptul nr. 5/2013 articolul Accidentul de cale ferată in Noul Cod Penal.

În prezentul articol, autorul, plecând de la definiția accidentului de cale ferată în noul Cod Penal și făcând un examen comparativ cu actualele prevederi, analizează această infracțiune ca variantă agravanta a oricărei infracţiuni contra siguranţei circulaţiei si transporturilor feroviare.

În urma analizei, autorul conchide că, în vederea completării definiţiei accidentului de cale ferată, leguitorul ar trebui să aibă în vedere atât distrugerea bunurilor transportate, ca activitate specifică operatorilor de transport feroviar de marfă, precum şi includerea în textul de lege a unei referiri exprese care să permită cuantificarea prejudiciului material cauzat ca urmare a distrugerii sau degradarii, în final susținând necesitatea incriminării ca variantă agravantă a „accidentului grav”, în vederea armonizării legislaţiei interne cu cea a Uniunii Europene în domeniul siguranţei circulaţiei şi transporturilor feroviare.

Paula VÂRBAN
Alexandra CONSTANTIN
student, Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti
internship, Societatea de Stiinte Juridice

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro