Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Initiațivă comună PICCJ-MJ ref. OUG privind stabilirea unor măsuri pentru eficientizarea activității de prevenire și combatere a corupției
14.06.2013 | Paula VÂRBAN, Paula VÂRBAN, Lorina PÎRVAN


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Biroul de informare publica si relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Ca urmare a unei initiative comune a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie și Justitie si Ministerului Afacerilor Interne, care s-a bucurat de sprijinul Ministerului Justitiei, in sedința din data de 12 iunie 2013 Guvernul Romaniei a adoptat Ordonanta de urgenta privind stabilirea unor masuri pentru eficientizarea activitatii de prevenire si combatere a coruptiei.

Actul normativ are ca scop corelarea prevederilor art. 4 din Legea nr. 364/2004 privind organizarea si functionarea politiei judiciare cu cele ale art. 1 din Ordonanta de urgenta nr. 120/2005 privind operationalizarea Directiei Generale Anticoruptie în ceea ce priveste statutul de politie judiciara al lucratorilor din cadrul acesteia si posibilitatea efectuarii de acte de urmarire penala în cauzele de coruptie, ca urmare a delegarii de catre procuror.
Demersul este de natura sa contribuie la consolidarea cadrului legal al activitatii institutiilor implicate în combaterea coruptiei.

:: sursa: mpublic.ro

Paula VÂRBAN
Lorina PÎRVAN
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate