PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

PwC România. Raportul Mine
18.06.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În ultimul deceniu, industria minieră a avut o performanţă mai bună decât alte sectoare din punctul de vedere al creşterii valorii acţiunilor, însă această tendinţă s-a inversat în ultimul an. În vreme ce în 2012 acţiunile companiilor miniere s-au redus uşor, în 2013, acestea au căzut cu aproape 20% în medie în primele patru luni din 2013, arată o nouă analiză a PwC.

Potrivit raportului Mine, industria extractivă este într-o criză de încredere, existând incertitudini în legătură cu capacitatea companiilor de a ţine sub control costurile, posibilitatea majorării rentabilităţii investiţiilor şi menţinerea preţurilor materiilor prime. Deşi anul trecut a fost unul turbulent în ceea ce priveşte preţul minereurilor, analiza PwC arată că valoarea capitalizării de piaţă a celor mai mari 40 de companii miniere din întreaga lume a rămas constantă pe parcursul întregului an – 1.200 de miliarde de dolari – cu excepţia companiilor din extracţia aurului. Cele mai mari 40 de companii specializate în extracţia aurului au pierdut o capitalizare de 29 de miliarde de dolari, iar în primele patru luni din 2013 au mai pierdut 58 de miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă. Acest proces s-a accelerat în luna aprilie după ce aurul a înregistrat cea mai mare scădere de preţ într-o singură zi din anii 80 şi până în prezent. În acelaşi timp, din aprilie 2012 şi până în prezent, cinci dintre cele mai mari 10 companii miniere din întreaga lume şi-au schimbat directorul general.

John Webster 1John Webster: „Pe partea de cerere, datele fundamentale arată în continuare bine. Pentru a recâştiga încrederea investitorilor, industria minieră trebuie să facă faţă costurilor în creştere, volatilităţii ridicate a preţurilor minereurilor şi altor provocări aşa cum sunt tendinţele de control naţional asupra resurselor. De asemenea, trebuie să vedem dacă noile conduceri instalate în ultimul an se adaptează şi pot livra rezultatele aşteptate. Este important să observăm schimbarea prin care trece industria minieră. Pentru prima dată, jumătate dintre cele mai mari 40 de companii miniere din întreaga lume vin de pe pieţe non-tradiţionale. China rămâne cel mai mare consumator de minereuri din lume. Deşi ratele de creştere ale economiei chineze sunt în scădere, baza de creştere este mai mare, deci cererea viitoare pentru materii prime rămâne în continuare sănătoasă. Pentru a recâştiga încrederea pieţelor, companiile miniere au redus cheltuielile de capital, ratele interne de rentabilitate ale investiţiilor au fost ridicate, iar activele non-core au fost vândute. Peste tot se simte o schimbare de strategie, de la accentul pus pe majorarea producţiei, la maximizarea randamentului operaţiunilor existente, prin creşterea productivităţii şi eficienţei, indicatori care au avut de suferit în ultimii ani”.

În ciuda scăderii încrederii, au existat şi veşti bune pentru sector în ultimul an. Volumul producţiei a crescut, de asemenea randamentul din dividende s-a îmbunătăţit, iar preţul acţiunilor, deşi a scăzut, nu s-a prăbuşit totuşi. Pentru a trece peste această criză de încredere, acţionarii au cerut managementului o disciplină financiară mai ridicată şi creşterea randamentului acţiunilor. Opt dintre cele mai mari 10 companii miniere au anunţat că vor menţine sau vor spori valoarea dividendelor.

Despre raport
1. Puteţi descărca o copie a raportului Mine 2013 la adresa de internet PwC.
2. Raportul Mine: A confidence crisis este o analiză a celor mai mari 40 de companii miniere din întreaga lume după valoarea capitalizării de piaţă
3. Rezultatele agregate au fost obţinute pe baza celor mai noi informaţii disponibile public, în principal pe baza rapoartelor anuale ale companiilor
4. Toate cifrele sunt calculate în dolari americani.

 

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.