Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

Criterii privind evaluarea profesională a funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare


18 iunie 2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Contencios administrativ, Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 356 din data de 17 iunie 2013 a fost publicat Ordinul ministrului justitiei nr. 179/2013 pentru aprobarea Criteriilor privind evaluarea performantelor activitatii profesionale a functionarilor publici cu statut special definitivi din sistemul administratiei penitenciare.

Criteriile privind evaluarea performantelor activitatii profesionale se aplica functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare definitivi, preotilor asimilati corpului ofiterilor, precum si functionarilor publici cu statut special definitivi care isi desfasoara activitatea in Ministerul Justitiei sau in institutiile subordonate acestuia.

Perioada supusa evaluarii anuale a performantelor profesionale este cuprinsa intre 1 ianuarie si 31 decembrie a anului anterior.

Functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare li se intocmesc si evaluari partiale in cursul anului, la modificarea sau incetarea raporturilor de serviciu, punerea la dispozitie sau suspendarea din functie/a raporturilor de serviciu, cu exceptia cazului de arestare preventiva.

Evaluarea intermediara se realizeaza atunci cand evaluatorul identifica la persoana evaluata potentiale riscuri de neindeplinire a obiectivelor stabilite sau cand evaluatorul ori persoana evaluata considera necesara analiza gradului de indeplinire a obiectivelor.

Calificativul acordat se stabileste pe baza punctajului final, astfel: intre 1,00 si 1,50 – nesatisfacator (NS); intre 1,51 si 2,50 – satisfacator (S); intre 2,51 si 3,50 – bun (B); intre 3,51 si 4,50 – foarte bun (FB); intre 4,51 si 5,00 – exceptional (E).

Obiectivele individuale, precum si evaluarea intermediara a acestora se consemneaza in Fisa de obiective individuale, anexa la „Fisa de evaluare“.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro