Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Şcoala de Vară Internet Law Summer School – Predeal, 18-25 august 2013
19.06.2013 | Luca CIUBOTARU

Secţiuni: Cyberlaw, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

ELSA Iași organizează Internet Law Summer School – Libertatea de exprimare de la offline la online

Partener media: JURIDICE.ro

Internet Law Summer School

ELSA (European Law Student’s Association) este cea mai mare asociaţie independentă a studenţilor la drept din întreaga lume. ELSA Iaşi a fost înfiinţată în anul 1999 şi îşi propune să contribuie activ la educaţia juridică, să promoveze înţelegerea reciprocă şi responsabilitatea socială a studenţilor Facultăţilor de Drept şi a tinerilor jurişti. Şcoala de Vară este proiectul de cea mai mare anvergură al asociaţiei.

Eşti student al unei facultăți de drept? Eşti pasionat de libertatea de exprimare? Internetul reprezintă pentru tine mai mult decât o cale de comunicare? Acum ai ocazia să înveţi de la cei mai buni specialişti din domeniu despre conceptul de libertate de exprimare în cadrul lumii virtuale. European Law Students’ Association Iaşi (ELSA Iaşi) organizează, în perioada 18-25 august 2013, a doua ediţie a Şcolii de Vară pe tema dreptului internetului – Internet Law Summer School.

Evenimentul se va desfăşura la Predeal şi îşi propune să aducă în discuţie una dintre problemele de actualitate ale acestui secol: Libertatea de Exprimare – de la offline la online. Programul academic, extrem de variat va fi sustinut de specialişti cu un background activ in domeniu, precum:

 • Dna Monica Macovei – Europarlamentar
 •  Dl Bogdan Manolea – Director Executiv Asociaţia pentru Tehnologie şi Internet
 •  Dna Liana Ganea – Coordonator Program ActiveWatch România
 •  Dl Ştefan Candea – Director Centrul de Investigaţie al Jurnalismului România
 •  Dna Cristina Lupu – Director Program şi Comunicaţii al Centrului pentru Jurnalism Independent
 •  Dl Ştefan Tănase  Cercetător Senior în Securitate – Kaspersky Lab
 •  Dna Valentina Pavel  Asociaţia pentru Tehnologie şi Internet

Pentru a acumula cât mai multe informaţii captivante şi utile cu privire la tema aleasă,  în cadrul programului academic,  pentru trei din cele şapte seri, sunt programate vizionări de filme documentare tematice cu ajutorul partenerilor de la One World. Fiecare dintre aceste filme documentare, vor fi urmate de o dezbatere pe tema celor prezentate.

Costurile participării sunt de 700 RON (membrii ELSA)/ 750 RON (membrii non-ELSA), incluzând

 • cazarea pentru șapte nopti – Cabana Vânătorilor (***)
 • trei mese pe zi;
 • logistică;
 • programul social.

Programul social nu va fi mai prejos. Treasure hunt, „The great battle”, focul de tabără și petrecerile tematice sunt doar câteva din surprizele ce te așteaptă!

Ediţia 2012 a Şcolii de Vară organizată de ELSA Iaşi s-a desfăşurat la Sighişoara, cu un număr de 43 participanţi şi 12 invitaţi, printre care dl. lect. dr. Maxim Dobrinoiu,  dl. Bogdan Manolea jurist specializat în Dreptul Internetului, dl. jud. Florin Encescu preşedinte al Tribunalului Gorj, dl. av. Alin Popescu şi dl. av. Cristian Driga – avocaţi specializaţi în drept informatic.
Ediţia 2011 a Școlii de Vară organizată de ELSA Iași s-a desfășurat la Vama Veche, cu un număr de 42 de participanti și trei invitați, printre care și fostul Ministru al Justiției , dna. Monica Macovei, având ca temă Libertatea de exprimare.

Nu rata ocazia! Ai posibilitatea de a te înscrie până pe data de 30 iunie!

Pentru mai multe detalii despre Internet Law Summer School – Libertatea de Exprimare de la offline la online, vizitează  http://internetlaw.elsa.ro, sau scrie-ne la summerschool@iasi.elsa.ro.

Luca CIUBOTARU
Președinte ELSA Iaşi

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti