BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 
Print Friendly, PDF & Email

Regulament privind amânarea aplicării Codului Vamal Comunitar

20.06.2013 | Adina-Elena OPREA
Abonare newsletter

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 165 din 18  iunie 2013 a fost publicat REGULAMENTUL (UE) NR. 528/2013 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 12 iunie 2013 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 450/2008 de stabilire a Codului Vamal Comunitar (Codul Vamal Modernizat) în ceea ce privește data aplicării.

Regulamentul (CE) nr. 450/2008 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 aprilie 2008 de stabilire a Codului Vamal Comunitar a intrat în vigoare la 24 iunie 2008, dar este aplicabil în momentul în care sunt finalizate dispozițiile de punere în aplicare și cel mai târziu la 24 iunie 2013. Având în vedere că la 20 februarie 2012, Comisia a propus o reformare a acestui Regulament, procedura legislativă ordinară nu va putea fi finalizată în timp util pentru adoptarea Regulamentului la data stabilită.

În aceste condiţii, pentru a preveni dificultăți serioase legate de legislația vamală a Uniunii și pentru a le oferi Parlamentului European și Consiliului o perioadă de timp adecvată pentru a finaliza procesul de adoptare a reformării Codului Vamal al Uniunii, prezentul Regulament stabileşte o nouă dată de aplicare: 1 noiembrie 2013. 

Regulamentul a fost adoptata la Strasbourg la 12 iunie 2013 şi intră în vigoare în ziua următoare datei publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Adina Elena OPREA

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate