BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
CRAZNIC
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Timişoara. Contract de închiriere încheiat cu un proprietar aparent

20.06.2013 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

Curtea de Apel Timişoara a hotărât că, în ipoteza anulării contractului de vânzare-cumpărare prin hotărâre definitivă şi irevocabilă, contractul de închiriere încheiat între fostul proprietar, chiar aparent, şi chiriaş trebuie să fie menţinut şi să-şi producă în continuare efectele, de vreme ce locatarul a fost de bună-credinţă la momentul semnării contractului (ştiut fiind faptul că buna-credinţă se prezumă, iar cel care invocă reaua-credinţă trebuind să o dovedească). Curtea a reţinut că buna-credinţă a locatarului care a închiriat pe o durată de cel mult 5 ani de la locatorul cumpărător imobilul trebuie ocrotită şi, ca urmare, justifică menţinerea unei situaţii create de un act juridic care a fost desfiinţat din motive care nu îi sunt imputabile părţii ce a fost de bună-credinţă. (Decizia nr. 1477 din 19 septembrie 2012 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Curţii de Apel Timişoara având ca obiect anulare contract de închiriere)

Corina CIOROABĂ


Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Newsletter
Publicitate
Corporate
Membership