Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Sancțiuni disciplinare aplicate judecătorilor
20.06.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a CSM a decis miercuri, 19 iunie 2013:

admiterea actiunii disciplinare formulate de Inspectia Judiciara impotriva jud. Stanescu Mihaela de la Tribunalul Bucuresti, potrivit unui comunicat al CSM.

Motivul:  savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. t) – „exercitarea functiei cu grava neglijenta” – raportat la art. 99 indice 1 alin. 2 din Legea nr. 303/2004 – „Exista grava neglijenta atunci cand judecatorul sau procurorul nesocoteste din culpa, in mod grav, neindoielnic si nescuzabil, normele de drept material ori procesual”.

Sanctiunea aplicata: avertisment.

– admiterea actiunii disciplinare formulate de Inspectia Judiciara impotriva jud. Mihailescu Steliana, de la Tribunalul Bucuresti, potrivit unui comunicat al CSM.

Motivul: savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. t) – „exercitarea functiei cu grava neglijenta” – raportat la art. 99 indice 1 alin. 2 din Legea nr. 303/2004 – „Exista grava neglijenta atunci cand judecatorul sau procurorul nesocoteste din culpa, in mod grav, neindoielnic si nescuzabil, normele de drept material ori procesual”.

Sanctiunea aplicata: diminuarea indemnizatiei de incadrare lunara brute cu 20% pe o perioada de 2 luni.

cu majoritate de voturi, admiterea actiunii disciplinare formulate de Inspectia Judiciara impotriva jud. Gabriel Adrian Nasui de la Curtea de Apel Cluj, potrivit unui comunicat al CSM.

Motivul: savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. (a) si (m) din Legea 303/2004 (aflata in vigoare anterior modificarii prevederilor mentionate prin Legea nr. 24/2012) si respectiv art. 99 lit. (i) teza I din aceeasi lege (in forma ulterioara intrarii in vigoare a Legii nr. 24/2012), respectiv incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii; nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor; nerespectarea indatoririi de a se abtine atunci cand judecatorul sau procurorul stie ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa.

Sanctiunea aplicata: excluderea din magistratura.

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO