Anunţuri
CariereEvenimenteCărţiJURIDICE.ro
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Cărţi noi de la Editura Hamangiu – iunie 2013

20.06.2013 | Camelia ENACHE
Newsletter
Instagram
Facebook

Editura Hamangiu vă propune trei lucrări de actualitate:

Dreptul familiei. Practica judiciara conform noului Cod civil. Jurisprudenta C.E.D.O.: Gabriela Cristina Frențiu

Lucrarea cuprinde o sinteza a soluțiilor de practică judiciară relevante în materia raporturilor de familie, care au fost pronunțate de instanțele naționale după data de 1 octombrie 2011, în interpretarea şi aplicarea dispozițiilor noului Cod civil.Dr.familiei frentiu

Cele peste 150 de hotărâri judecătorești rezumate sunt structurate în funcție de problemele analizate, referitoare la căsătorie, divorț, exercitarea autorităţii părinteşti, obligația de întreținere, stabilirea, contestarea şi tăgada paternității, adopția, plasamentul, autorizarea minorului sau a tutorelui pentru încheierea actelor de dispoziție, emiterea ordinului de protecție conform Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violentei în familie, instituirea tutelei sau a curatelei, sfera de aplicabilitate a procedurii ordonanței președințiale în aceste raporturi.

De asemenea, spetele sunt adnotate cu jurisprudența relevanta a Curţii Europene a Drepturilor Omului şi comentarii ale autorului.

Pagini: 368 Apariţie: iunie 2013 Preţ www.hamangiu.ro: 31,50 lei Preţ copertă: 35,00 lei

***

Litigii de muncă referitoare la salariații din sistemul bugetar. Jurisprudența relevantă a Curții de Apel București pe anul 2012: Petronela Iulia Nițu

Lucrarea de faţă reprezintă o sinteza a practicii judiciare a Curții de Apel Bucuresti,Litigii de munca bugetari Secția a VII-a civila şi pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, ce cuprinde cele mai relevante decizii pronunțate în anul 2012 în materia litigiilor de muncă referitoare la angajații din domeniul bugetar, având ca scop sa evidențieze specificul raporturilor de munca din sectorul public şi al regulilor aplicabile relaţiilor individuale şi colective care se nasc între salariați şi patronat. Sunt avute în vedere diferite categorii de salariați din sectorul public: cadre didactice şi militare, personal silvic, salariați implicaţi în aplicarea fondului funciar, personal plătit din fonduri publice, personal cu funcții de conducere sau care exercită funcții sindicale.

Structurată în cinci capitole, lucrarea analizează problemele legate de principalele instituții ale dreptului muncii (încheierea, executarea, modificarea, suspendarea şi încetarea contractului individual de muncă, drepturile salariale şi alte drepturi bănești, răspunderea disciplinara şi răspunderea patrimonială).

Pagini: 384 Apariţie: iunie 2013 Preţ www.hamangiu.ro: 35,10 lei Preţ copertă: 39,00 lei

***

COMENTARIILE CODULUI CIVIL Liberalitățile. Testamentul. Rezerva succesorală. Reducțiunea liberalităților excesive: Gabriela Cristina Frențiu

Lucrarea oferă o analiză actuală a instituției liberalităților, cu privire specială asupra testamentului. CCC_Liberalitati

Abordarea teoretică, din perspectiva schimbărilor aduse prin intrarea în vigoare a noului Cod civil, este întărita de soluțiile oferite de practica judiciară în materie, valabile şi potrivit dispozițiilor actuale, şi are în vedere aspecte referitoare la incapacitățile speciale în materia legatelor şi la simulaţie, instituția substituției fideicomisare, permisă de noua reglementare, diferitele tipuri de testamente, dispozițiile pe care le poate cuprinde un testament, condițiile de revocare a acestuia, proba testamentului şi modalitățile sale de interpretare.

De asemenea, sunt examinate problemele execuțiunii testamentare, precum şi cele privind materia rezervei succesorale şi a cotității disponibile, punându-se accent pe sancțiunea care intervine în cazul încălcării rezervei succesorale, si anume reducțiunea liberalităților excesive.

Pagini: 288 Apariţie: iunie 2013 Preţ www.hamangiu.ro: 26,40 lei Preţ copertă: 33,00 lei

Newsletter
Instagram
Facebook

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate