Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Modificarea competenţei DNA
20.06.2013 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

La propunerea prim adjunctului procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, înaintată Ministerului Justiţiei în cursul luinii februarie 2013, după consultarea DNA şi cu avizul CSM, Ministerul Justiţiei a înaintat Guvernului României, spre aprobare, o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea art. 13 alin. (12) din OUG nr. 43/2002 privind Direcţia Naţională Anticorupţie, potrivit unui comunicat al MJ.

În mod concret, prin actul normativ propus, se modifică competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, astfel încât pe viitor, în cazul infracţiunilor de înşelăciune prevăzute la art. 215 alin. 1, 2, 3 şi 5 din Codul penal, al infracţiunilor prevăzute la art. 175, 177 şi 178 – 181 din Legea nr. 141/1997 privind Codul vamal al României, cu modificările şi completările ulterioare, şi în Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, dacă s-a cauzat o pagubă materială mai mare decât echivalentul în lei a 1.000.000 euro, cauzele vor instrumentate de celelalte unităţi de parchet. Cauzele înregistrate la DNA anterior intrării în vigoare a ordonanţei rămân în competenţa acesteia şi vor fi soluţionate de către această structură specializată.

Prin această Ordonaţă nu a fost modificat cadrul legal referitor la infracţiunile de corupţie, iar cauzele de înşelăciune şi evaziune fiscală care sunt conexe cu fapte de corupţie vor fi în continuare instrumentate de DNA.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate