BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
Print Friendly, PDF & Email

Stingerea obligaţiilor fiscale ale Companiei Naţionale de Căi Ferate „C.F.R.” – S.A.

20.06.2013 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 363 din data de 18 iunie 2013 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 61/2013 pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale.

Ordonanta de urgenta stabileste:

– preluarea obligatiilor fiscale ale Companiei Nationale de Cai Ferate „C.F.R.” – S.A. administrate de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, datorate si neachitate la data intrarii in vigoare ordonantei de urgenta, de catre Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa „C.F.R. – Marfa” – S.A.;
– stingerea partiala a debitului restant pe care Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa „C.F.R. – Marfa” – S.A. il are fata de Compania Nationala de Cai Ferate „C.F.R.” – S.A. in schimbul preluarii obligatiilor fiscale.

Prin preluarea obligatiilor fiscale, Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa „C.F.R. – Marfa” – S.A. este noul debitor al acestor obligatii fiscale, iar Compania Nationala de Cai Ferate „C.F.R.” – S.A. este liberata de plata obligatiilor fiscale transmise.

De asemenea, actul normativ aproba stingerea, prin conversie in actiuni a obligatiilor fiscale preluate de catre Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa „C.F.R. – Marfa” – S.A. de la Compania Nationale de Cai Ferate „C.F.R.” – S.A., precum si a obligatiilor principale si accesoriilor aferente, inclusiv a accesoriilor aferente celor stinse cu intarziere, cuvenite bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale si bugetelor fondurilor speciale, reprezentand impozite, taxe, contributii si alte venituri bugetare, individualizate in titluri de creanta emise pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, datorate de catre Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa „C.F.R. – Marfa” – S.A. la aceasta data si neachitate.

 

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week