Pentru comunicare profesională JURIDICE.ro recomandă Infinit PR
TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Școala de vară CUNESCU BALACIU & ASOCIAȚII: „Constantin Cunescu Business Law School” – București, 15-20 iulie 2013

20.06.2013 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Casa de avocatură Cunescu, Balaciu & Asociații deschide sesiunea de înscrieri la cea de-a doua ediție a școlii de avocatură de business „Constantin Cunescu Business Law School” ce va avea loc în București în perioada 15-20 iulie. La Școala de Vară „Constantin Cunescu Business Law School” vor participa 10 tineri care se înscriu până pe 21 iunie și demonstrează motivarea și abilitățile necesare unui avocat de business de succes.

„Avocații stagiari și studenții în ani terminali care vor fi selectați vor avea parte de o experiență intensivă de învățare și punere în aplicare a principiilor din avocatura de business, timp de o săptămână. Cursurile au o importantă componentă de interactivitate, fiind gândite să implice direct participanții pentru a facilita învățarea, punând accent pe rezolvarea unor probleme în situații reale. Ne așteptăm ca procesul simulat, punctul culminant al școlii de anul trecut, să creeze și în această ediție entuziasm și tratarea cu seriozitate a cazului la Curtea de Apel București” declară Dinu Petre, partener Cunescu, Balaciu & Asociații.

Şcoala va fi structurată pe 4 module, după cum urmează:

Cursuri generale: 6 ore, care abordează chestiuni  de interes general cum ar fi introducerea în avocatura de business sau  tehnici informative şi de research.

Cursuri specializate: 18 ore, în care sunt prezentate punctual noţiuni esenţiale oricărui avocat de business la început de drum, cum ar fi: tehnici de redactare contracte, opinii juridice şi acţiuni în instanţă sau acţiuni arbitrale, modalităţi de abordare a unui raport de due dilligence etc.

Cursurile sunt predate de avocaţi şi lectori cu experienţă care au dedicat o mare parte a activităţii lor acestor tipuri de activităţi specifice avocaturii de business.

Cursuri de engleză juridică: 8 ore, predate de Reprezentanţii Speak Out, câte 2 ore în fiecare zi de luni până joi în care va fi pus accentul pe noţiuni predate deja atât în cadrul cursurilor generale cât şi a celor specializate.

Reprezentanţii Speak Out au o practică extensivă în predarea de cursuri de engleză juridică avocaţilor din mediul de business din cadrul  a numeroase societăţi de avocatură.

Proces simulat: care va avea loc în ultimele 2 zile ale scolii de vară şi care va presupune, în baza unui caz real, redactarea unei acţiuni şi susţinerea ei în faţa unui complet compus din judecători la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi la Curtea de Apel Bucureşti.

Redactarea acţiunii va fi efectuată pe echipe, fiecare echipă fiind îndrumată de către unul dintre coordonatorii departamentului de litigii din cadrul Cunescu, Balaciu şi Asociaţii.

Toate cursurile sunt orientate pe aspectele practice, urmând strategia „learning by doing”, participanţii fiind încurajaţi să pună întrebări şi să rezolve probleme reale.

Înscrierea în program se va face în baza completării fişei de înscriere şi cu plata taxei de participare. Fişa de înscriere se va completa în mod exclusiv în limba Engleză.

Dinu Petre: „Procesul de selecție este unul simplu pentru candidați. Ei trebuie să trimită un CV și să completeze un formular cu o scrisoare de motivație. Criteriile noastre de selecție iau însă în considerare un cumul de criterii, pentru a ne asigura că doar tinerii competitivi, motivați și pregătiți accesează acest club de formare profesională”.

Absolvenții cursurilor „Constantin Cunescu Business Law School” primesc diplome și recomandări din partea lectorilor, sunt incluși într-o bază de date pusă la dispoziția firmelor de recrutare și a societăților de avocatură de business și pot primi oferte pentru continuarea stagiului de pregătire în cadrul echipei Cunescu, Balaciu & Asociații.

Detalii despre program, lectori și înscriere sunt disponibile pe site-ul școlii, http://www.summerschool.cunescu.ro.

Despre Cunescu, Balaciu și Asociații

CBA reprezintă în România zona de legal a rețelei internaționale de consultanță NEXIA International, făcând parte și din rețeaua specializata a firmelor de avocati ADVOC International. În prezent, CBA a ajuns la un număr de 17 avocaţi, dintre care 8 sunt avocati seniori şi alcătuiesc împreună cu cei şapte parteneri o echipa redutabilă în litigii şi consultanţa de business. Numărul clienţilor pentru care avocaţii casei au prestat servicii în 2011 depăşeşte 110 companii.

Cunescu, Balaciu şi Asociaţii a fost înfiinţată în anul 1996 de Constantin Cunescu şi Alina Anca Balaciu, fiind una dintre primele case de avocatură de business din Bucureşti.  Principalele  domenii de activitate ale societăţii de avocatură se regăsesc în asistenţa juridică în proiecte mari de investiţii şi infrastructură, în asistenţă pentru proceduri de fuziuni şi achiziţii, precum şi în domeniul internetului şi al comerţului electronic. Specialiştii de la Cunescu, Balaciu şi Asociaţii acoperă cu soluţii eficiente speţe privind proprietatea industrială şi drepturile de autor, construcţiile, relaţiile de muncă, viaţa societăţilor comerciale dar și exproprieri și retrocedări. Detalii pe www.cunescu.ro, www.nexiaromania.ro, www.advoc.com

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate