BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
MARES DANILESCU MARES
 
Print Friendly, PDF & Email

Conferinţa şcolilor de pregătire a personalului de penitenciare din Europa

21.06.2013 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

P1520392În contextul relaţiilor de prietenie şi a cooperării dintre şcolile de pregătire a personalului de penitenciare din Europa, o delegaţie formată din 2 specialişti din cadrul sistemului penitenciar românesc a participat la conferinţa anuală a Reţelei Academiilor de Pregătire a Personalului de Penitenciare din Europa (EPTA) desfăşurată la Portaloise – Irlanda, în perioada 4-8 iunie 2013.

Din delegaţie au făcut parte subcomisar de penitenciare Raluca STUPARU – Şef Serviciu Formare Profesională din cadrul Direcţiei Management Resurse Umane – Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi comisar şef de penitenciare Manuela FRÂNGU – director adjunct pentru învăţământ din cadrul Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna.

La conferinţă au participat delegaţii din 19 ţări: Andora, Armenia, Austria, Germania, Belgia, Spania, Croaţia, Danemarca, Anglia, Franţa, Georgia, Italia, Irlanda, Irlanda de Nord, Norvegia, Polonia, Suedia, Elveţia şi România.

Obiectivele acestei conferinte au vizat:
– prezentarea cererilor de aderare la organizaţie a Austriei şi Irlandei de Nord, precum şi nominalizările pentru preşedinţia organizaţiei pentru anului următor;
– susţinerea prelegerilor referitoare la E-learning, ca modalitate de pregătire a personalului de penitenciare, prezentate de reprezentanţii Poloniei şi Norvegiei, completate de Fergus Timmons, specialist din cadrul Institutului Tehnologic Sligo din Irlanda şi încheiate de un workshop pe aceiaşi temă;
– susţinerea prelegerilor pe tema pregătirii personalului de penitenciare în legătură cu deţinuţii în vârsta. Tematica a fost abordată de reprezentantul Elveţiei, Ulrich Luginbuehl şi completată din perspectivă ştiinţifică de Dr. Mary Davoren, profesor al Colegiului Trinity din Dublin.
– prezentarea rezultatelor EPTA (prelegeri susţinute de reprezentanţii Georgiei şi Armeniei).

P1520242Delegaţia României a prezentat un material despre Managementul violenţei – ca parte importantă a pregătirii personalului de penitenciare, care s-a încheiat cu o demonstraţie practică a reprezentanţilor ţării gazdă, în ce priveşte aplicarea forţei şi a măsurilor de constrângere asupra deţinuţilor. Tot pe aceasta temă au fost susţinute lucrări de către reprezentanţii Croaţiei, Spaniei, Germaniei şi Irlandei.

În acest context, s-a abordat problematica prezenţei femeilor în închisori şi aspecte ale pregătirii personalului de penitenciare în legătură cu tratamentul aplicat acestei categorii sensibile de persoane private de libertate.

În cadrul itinerariului stabilit de organizatori, s-au efectuat de asemenea vizite de documentare la Centrul de formare a personalului de penitenciare din Irlanda, la penitenciarul în incinta căruia se află centrul de formare dar şi la una dintre cele mai vechi închisori din Irlanda, Muzeul Kilmainham din Dublin.

Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna îşi manifestă deschiderea spre reformă şi cooperare europeană promovând astfel nevoia continuă de formare şi pregătire a agenţilor de penitenciare spre o înaltă calitate profesională.

Inspector de penitenciare Silvia VATAVU
Purtător de cuvânt Şcoala de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate