Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Modificarea Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului de promovare a judecătorilor şi procurorilor

21.06.2013 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 365 din data de 91 iunie 2013 a fost publicata Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 565/2013 pentru modificarea si completarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului de promovare a judecatorilor si procurorilor, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 621/2006.

Actul normativ modifica si completeaza Regulamentul privind organizarea si desfasurarea concursului de promovare a judecatorilor si procurorilor, astfel:

In conformitate cu prevederile regulamentului, la inscrierea la concurs, fiecare candidat poate formula o singura optiune cu privire la felul promovarii, instanta ori parchetul la care solicita promovarea, respectiv sectia si specializarea pentru care opteaza, in vederea stabilirii materiilor de concurs.

Actul normativ introduce o exceptie de la aceste reglementari, stabilind ca, in cazul acelor instante in cadrul carora functioneaza mai multe sectii pentru care s-au scos la concurs posturi pentru a caror ocupare este necesara cel putin o specializare comuna, candidatii care aleg specializarea comuna pot opta pentru una sau pentru mai multe dintre aceste sectii, indicandu-le in ordinea preferintelor.

Candidatul are dreptul de a reveni asupra optiunii formulate sau asupra ordinii de preferinta a optiunilor multiple mentionate mai sus pana la data expirarii termenului de inscriere.

Promovarea efectiva se face in raport de optiunea candidatului. In cazul in care candidatii au optat pentru mai multe sectii pentru care s-au scos la concurs posturi pentru a caror ocupare este necesara cel putin o specializare comuna, la promovarea efectiva se va tine seama de ordinea de preferinta indicata de candidati.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate