Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Modificarea Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului de promovare a judecătorilor şi procurorilor
21.06.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Lege 9, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 365 din data de 91 iunie 2013 a fost publicata Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 565/2013 pentru modificarea si completarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului de promovare a judecatorilor si procurorilor, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 621/2006.

Actul normativ modifica si completeaza Regulamentul privind organizarea si desfasurarea concursului de promovare a judecatorilor si procurorilor, astfel:

In conformitate cu prevederile regulamentului, la inscrierea la concurs, fiecare candidat poate formula o singura optiune cu privire la felul promovarii, instanta ori parchetul la care solicita promovarea, respectiv sectia si specializarea pentru care opteaza, in vederea stabilirii materiilor de concurs.

Actul normativ introduce o exceptie de la aceste reglementari, stabilind ca, in cazul acelor instante in cadrul carora functioneaza mai multe sectii pentru care s-au scos la concurs posturi pentru a caror ocupare este necesara cel putin o specializare comuna, candidatii care aleg specializarea comuna pot opta pentru una sau pentru mai multe dintre aceste sectii, indicandu-le in ordinea preferintelor.

Candidatul are dreptul de a reveni asupra optiunii formulate sau asupra ordinii de preferinta a optiunilor multiple mentionate mai sus pana la data expirarii termenului de inscriere.

Promovarea efectiva se face in raport de optiunea candidatului. In cazul in care candidatii au optat pentru mai multe sectii pentru care s-au scos la concurs posturi pentru a caror ocupare este necesara cel putin o specializare comuna, la promovarea efectiva se va tine seama de ordinea de preferinta indicata de candidati.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti