Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

CE urmăreşte identificarea unor clauze contractuale echitabile pentru dezvoltarea serviciilor de cloud computing în UE


26 iunie 2013 | Adina-Elena OPREA

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

În efortul său de a spori încrederea în serviciile de cloud computing şi de a dezvolta utilizarea acestora în Europa, Comisia Europeană a lansat o cerere de candidaturi pentru alcătuirea unui grup de experţi care să identifice clauze contractuale sigure şi echitabile pentru serviciile de cloud computing, potrivit unui comunicat.

Prin „cloud computing” urmează să înţelegem stocarea de date şi de software pe computere aflate la distanţă, pe care utilizatorii le accesează pe internet, utilizând orice dispozitiv doresc.

Viviane Reding, comisarul european pentru justiție, a declarat: „Dreptul contractelor reprezintă o parte importantă a strategiei noastre privind cloud computingul. Valorificarea la maximum a tehnologiei cloud ar putea genera un număr de 2,5 milioane de noi locuri de muncă în Europa, precum și o creștere anuală a PIB-ului UE de aproximativ 1 % până în 2020. Incertitudinea legată de contractele de cloud computing poate împiedica comerțul transfrontalier. Având în vedere că domeniul este foarte complex, solicităm asistență de specialitate înainte de a hotărî care sunt următorii pași.”

Adina Elena OPREA

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică