Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare
3 comentarii

Despre oameni inteligenți, activi și morali. La mulți ani!
28.06.2013 | Andrei SĂVESCU

Secţiuni: Opinii
JURIDICE - In Law We Trust

Vine vacanța! Îmi vine în minte „BD la munte și la mare”, ceea ce vă doresc și dumneavoastră. Îmi vine în minte figura inconfundabilă a unui prieten foarte cunoscut lumii juridice, a cărui modestie este de natură să mă rețină să-l divulg.

Dacă este să fim sinceri, ceea ce nu este întodeauna un mijloc bogat în eficiență, trebuie să recunoaștem că majoritatea tinerilor care se apleacă spre știința juridică au fost elevi pentru care matematica nu a reprezentat, nici măcar pe departe, un domeniu confortabil.

Din acest motiv, matematica este un domeniu lipsit de farmec pentru marea majoritate a absolvenților facultăților de drept. De la această regulă există unele excepții, juriști care execută algoritmul gândirii cu rapiditate și precizie, pe un făgaș de umor amărui (ca o ciocolată bună).

Prietenul cu figura la care m-am referit mai sus este așa. În plus, are norocul să găsească în comunitatea JURIDICE.ro  interlocutori care îl savurează. Am văzut asta cu ochii mei, de mai multe ori.

Deși radioactivitatea naturală a României mă face să fiu pesimist și rezervat, faptul că acest prieten face o figură bună în fața comunității JURIDICE.ro este un motiv suficient să fiu încredințat că pământul scumpei noastre patrii are suficiente resurse mentale pentru ca lumea în care trăim să fie, în mod absolut, confortabilă.

De aceea adresez astăzi urarea “La mulți ani!” atât figurii inconfundabile cât și dumneavoastră, apropiații de JURIDICE.ro, pentru că sunteți la fel de inteligenți, activi și morali ca și noi.

Vă mulțumesc pentru atenție și vă doresc o vacanță de vară accentuată!

dr. Andrei SĂVESCU

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti