« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Curtea de Apel Constanţa. Caracterul real şi serios al concedierii
28.06.2013 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Curtea de Apel Constanţa a hotărât că, în conformitate cu prevederile art. 65 din Codul Muncii, în cazul concedierii pentru motive care nu ţin de persoana salariatului, desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă. Curtea a reţinut că desfiinţarea locului de muncă este efectivă atunci când postul este suprimat din statul de funcţii sau organigrama societăţii. De asemenea, reprezintă o cauză reală şi serioasă pierderile financiare înregistrate de societate, dovedite cu bilanţul contabil, care au impus adoptarea unor măsuri drastice de reducere a cheltuielilor şi restructurare a societăţii. Curtea a mai precizat că decizia de restructurare şi oportunitatea măsurii reducerii cheltuielilor de personal prin desfiinţarea unor posturi, structura noii organigrame în selectarea posturilor care au fost desfiinţate, este atributul exclusiv al Consiliului de Administraţie şi al A.G.A. care poartă responsabilitatea asigurării viabilităţii şi eficienţei economice a societăţii, acestea neputând fi cenzurate de către instanţă, care poate doar verifica dacă punerea în aplicare a acestor măsuri este efectuată cu respectarea dispoziţiilor legale. (Decizia nr. 277/CM din 3 aprilie 2012 pronunţată în recurs de Curtea de Apel Constanţa având ca obiect anulare decizie de concediere)

Corina CIOROABĂ

 
Secţiuni: Dreptul muncii, Jurisprudență Curți de Apel, RNSJ | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD