Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

Modificarea Statutului poliţistului


28 iunie 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Contencios administrativ, Noutăți legislative

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 383 din data 27 iunie 2013 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 66/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul politistului.

Ordonanta de urgenta  instituie masuri de sprijin pentru politistii care au fost incadrati intr-un grad de invaliditate ca urmare a ranirii acestora in timpul sau in legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu, precum si pentru familiile acestora in cazul decesului.

Astfel, politistii care au fost incadrati intr-un grad de invaliditate ca urmare a ranirii in timpul sau in legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu pot fi mentinuti in activitate sau incadrate in unitati ale MAI, la cerere.

De asemenea, se instituie posibilitatea de angajare in functii de politist sau personal contractual, in unitati ale Ministerului Afacerilor Interne, a copiilor aflati in intretinerea politistului decedat sau incadrat intr-un grad de invaliditate ca urmare a ranirii acestuia in timpul sau in legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu, precum si a sotului sau sotiei acestuia. Angajarea se va face cu respectarea cerintelor legale pentru postul respectiv (cerinte generale pentru dobandirea calitatii de politist, cerinte de studii).

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică