Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Propunere de directivă privind protecţia prin măsuri de drept penal a monedei euro
01.07.2013 | Adina-Elena OPREA

Secţiuni: Banking, Content, Drept penal, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C 179 din 25 iunie 2013 a fost publicat Avizul Băncii Centrale Europene din 28 mai 2013 cu privire la o propunere de directivă a Parlamentului European şi a Consiliului privind protecţia prin măsuri de drept penal a monedei euro şi a altor monede împotriva falsificării şi de înlocuire a Deciziei-cadru 2000/383/JAI a Consiliului.

Directiva păstrează multe dintre dispoziţiile Deciziei-cadru amintite, dar aduce şi modificări: introduce o pedeapsă minima privativă de libertate de 6 luni pentru producerea şi distribuirea de monedă falsă şi o pedeapsă maxima privativă de libertate de cel puţin 8 ani pentru distribuirea de monedă falsă.

În scopul modificării directivei propuse, în anexă se regăsesc propunerile de redactare însoţite de explicaţii ale BCE.

Adina Elena OPREA

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti