Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Litigiu având ca obiect obligaţia de „a face”. Competenţa materială


1 iulie 2013 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Procedură civilă, RNSJ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că solicitarea eliberării, pe calea ordonanţei preşedinţiale, a acceptului de retransmise al unor programele TV este un litgiu neevaluabil în bani, competenţa materială de soluţionare a cauzei revenind judecătoriei, ca instanţă de drept comun. În argumentarea acestei soluţii, Înalta Curte a precizat că atâta timp cât reclamanta nu a solicitat despăgubiri civile şi nici nu a precizat câtimea valorică a dreptului care constituia obiectul litigiului, acesta se circumscrie obligaţiei de „a face”, referindu-se la îndatorirea debitorilor unui raport juridic de a săvârşi anumite fapte juridice, astfel ca sunt aplicabile dispoziţiile art. 1 pct. 1 C. proc. civ. (art. 94 NCPC), care consacră principiul plenitudinii de jurisdicţie al judecătoriilor. (Decizia nr. 601 din 14 februarie 2013 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Jusiţie având ca obiect soluţionare conflict de competenţă)

Corina CIOROABĂ

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică