Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Regulamentul privind evaluarea activităţii profesionale a personalului auxiliar de specialitate din cadrul Ministerului Public


1 iulie 2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 384 din data de 27 iunie 2013 a fost publicat Ordinul procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie nr. 112/2013 pentru aprobarea Regulamentului privind evaluarea activitatii profesionale a personalului auxiliar de specialitate si a personalului conex din cadrul Ministerului Public.

Evaluarea activitatii profesionale a personalului auxiliar de specialitate si a personalului conex are ca scop aprecierea gradului de indeplinire a obiectivelor si criteriilor de evaluare stabilite pentru perioada respectiva si a rezultatelor obtinute in mod efectiv.

Activitatea profesionala a personalului auxiliar de specialitate si a personalului conex al parchetelor este evaluata anual de catre conducatorul parchetului in care isi desfasoara activitatea, prin acordarea calificativelor „foarte bine”, „bine”, „satisfacator” si „nesatisfacator”, la propunerea grefierului-sef sau prim-grefierului, dupa caz.

Absolvirea oricarei forme de pregatire continua, organizata de Scoala Nationala de Grefieri sau de institutiile de profil, constituie un criteriu care se are in vedere la evaluarea anuala a personalului auxiliar al parchetelor.

Activitatea profesionala se apreciaza anual, prin evaluarea performantelor profesionale individuale.

Perioada evaluata este cuprinsa intre 1 ianuarie si 31 decembrie din anul pentru care se face evaluarea, dar nu poate cuprinde mai putin de 6 luni de activitate in functia respectiva.

Performantele profesionale individuale sunt evaluate pe baza criteriilor generale de evaluare prevazute de Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, precum si pe baza unor criterii specifice de evaluare pentru functiile de conducere, respectiv pentru functiile de executie. Criteriile specifice sunt detaliate pe larg in continutul regulamentului.

Procedura evaluarii se realizeaza in doua etape:
– completarea fisei de evaluare de catre evaluator;
– interviul.

Pentru stabilirea calificativului, evaluatorul va proceda la notarea obiectivelor si criteriilor de evaluare prin acordarea unei note de la 1 la 5 pentru fiecare obiectiv si criteriu, nota exprimand aprecierea gradului de indeplinire a acestora.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro