Regulamentul privind evaluarea activităţii profesionale a personalului auxiliar de specialitate din cadrul Ministerului Public
1 iulie 2013 | JURIDICE.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 384 din data de 27 iunie 2013 a fost publicat Ordinul procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie nr. 112/2013 pentru aprobarea Regulamentului privind evaluarea activitatii profesionale a personalului auxiliar de specialitate si a personalului conex din cadrul Ministerului Public.
Evaluarea activitatii profesionale a personalului auxiliar de specialitate si a personalului conex are ca scop aprecierea gradului de indeplinire a obiectivelor si criteriilor de evaluare stabilite pentru perioada respectiva si a rezultatelor obtinute in mod efectiv.
Activitatea profesionala a personalului auxiliar de specialitate si a personalului conex al parchetelor este evaluata anual de catre conducatorul parchetului in care isi desfasoara activitatea, prin acordarea calificativelor „foarte bine”, „bine”, „satisfacator” si „nesatisfacator”, la propunerea grefierului-sef sau prim-grefierului, dupa caz.
Absolvirea oricarei forme de pregatire continua, organizata de Scoala Nationala de Grefieri sau de institutiile de profil, constituie un criteriu care se are in vedere la evaluarea anuala a personalului auxiliar al parchetelor.
Activitatea profesionala se apreciaza anual, prin evaluarea performantelor profesionale individuale.
Perioada evaluata este cuprinsa intre 1 ianuarie si 31 decembrie din anul pentru care se face evaluarea, dar nu poate cuprinde mai putin de 6 luni de activitate in functia respectiva.
Performantele profesionale individuale sunt evaluate pe baza criteriilor generale de evaluare prevazute de Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, precum si pe baza unor criterii specifice de evaluare pentru functiile de conducere, respectiv pentru functiile de executie. Criteriile specifice sunt detaliate pe larg in continutul regulamentului.
Procedura evaluarii se realizeaza in doua etape:
– completarea fisei de evaluare de catre evaluator;
– interviul.
Pentru stabilirea calificativului, evaluatorul va proceda la notarea obiectivelor si criteriilor de evaluare prin acordarea unei note de la 1 la 5 pentru fiecare obiectiv si criteriu, nota exprimand aprecierea gradului de indeplinire a acestora.