Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Robert Cazanciuc: „fac un apel la magistraţi să nu se lase furaţi de frumuseţea unor speţe”
02.07.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei, a participat luni, 1 iulie 2013, la inaugurarea noului sediu al Tribunalului şi Judecătoriei Tulcea. La ceremonie au luat parte preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Smith Hăineală, şi vicepreşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Aida Popa, potrivit unui comunicat al MJ.

Robert Cazanciuc: „După cum am afirmat şi la preluarea mandatului, una dintre priorităţile activităţii Ministerului Justiţiei şi Guvernului este asigurarea resurselor care să permită funcţionarea sistemului judiciar în condiţii de calitate şi eficienţă, scopul fiind creşterea încrederii publice în sistemul de justiţie şi în cei care îl înfăptuiesc. Atingerea acestui obiectiv este cu atat mai importantă în contextul întrării în vigoare în luna februarie 2014 a noului Cod penal şi a celui de procedură penală. Sper ca varianta în care se vor adopta Codurile va fi cea propusă de Guvern, fapt care ne va permite să respectăm termenul de intrare în vigoare a acestora, asumat inclusiv în raporturile cu partenerii europeni prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare, dar şi accelerarea procesului de pregătire profesională a magistraţilor şi grefierilor. Cred că suntem cu toţii de acord că, numai instrumentele legislative, indiferent de cât de bine ar fi elaborate şi aplicate în actul de justitie, nu pot fi puse în practică în mod corespunzător fără condiţii adecvate de infrastructură de natură să asigure solemnitatea şedinţelor de judecată, fie că vorbim aici de clădiri noi sau reabilitate, sisteme informatice şi alte dotări absolut necesare functionării instantelor la standarde care să arate tuturor că suntem parte a unui Proiect european. Una dintre componentele principale pe care mă bazez pentru asigurarea resurselor financiare este şi colaborarea cu partenerii nostri externi şi ţin să multumesc reprezentanţilor Băncii Mondiale pentru că ne-au susţinut permanent în acţiunile pe care le-am întreprins. Vă mulţumesc şi fac un apel la magistraţi să nu se lase furaţi de frumuseţea unor speţe şi să lase analiza acestora pentru revistele de specialitate şi sper să aibă înţelepciunea de a pronunţa soluţii care să contribute la stingerea litigiilor celor care vin cu încredere că vor găsi dreptate.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.