Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

A fost adoptată legea de aplicare a Codului de procedură penală


2 iulie 2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Drept penal, Procedură penală
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Camera Deputaţilor a adoptat luni, 1 iulie 2013, proiectul de lege pentru punerea în aplicare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii procesual penale potrivit unui comunicat al MJ.

Robert Cazanciuc: „Vreau să mulţumesc tuturor deputaţilor pentru votul de astăzi care reprezintă o dovada voinţei Parlamentului de a contribui la procesul de reformă şi dezvoltare a sistemului judiciar din România. Prin adoptarea în acest moment a Legii vom avea răgazul necesar pentru a continua procesul de pregătire a magistratilor cu privire la noile instituții prevăzute de Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, evitând astfel practica neunitară. Am încercat, de la preluarea mandatului, să arăt partenerilor europeni că există un dialog consistent între instituțiile statului şi că, dincolo de diferentele de opinie fireşti într-o societate democratică, există maturitatea şi înţelegerea pentru a consolida, în mod ireversibil, justiția din România. Dezbaterile la acest proiect de lege au arătat că trebuie să avem un dialog mai consistent cu parlamentarii, mai ales pe subiecte foarte importante pentru noi toţi, respectiv drepturile şi libertăţile fundamentale şi cum pot fi ele protejate, inclusiv în cursul procedurilor judiciare. Cu sprijinul senatorilor şi deputaţilor, am constituit un birou al Ministerului Justiției in Palatul Parlamentului şi, din următoarea sesiune parlamentară, îmi propun să folosim aceasta infrastructură pentru o cât mai bună cooperarie şi consolidarea încrederii între instituțiile pe care le reprezentăm”.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro