Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Drept penal, Flux informații

INFO-PICCJ, 1 iulie 2013

1 iulie 2013 | Paula VÂRBAN, Paula VÂRBAN, Lorina PÎRVAN

Evaziune fiscala. Trimitere in judecata. P.I.C.C.J.

Biroul de informare publica si relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Tulcea au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatilor P.M. si B.C. sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut faptul ca, in perioada 2009-trimestrul I al anului 2011, in calitate de administrator al unei societati comerciale din Tulcea, inculpatul P.M. cu sprijinul inculpatei B.C. (contabil la aceeasi societate) a declarat organelor fiscale date nereale, in scopul sustragerii de la plata impozitului pe profit si a TVA, modalitate prin care, au cauzat bugetului de stat un prejudiciu total de 310.281 lei.

In vederea recuperarii prejudiciului, in cauza s-au instituit masuri asiguratorii asupra a doua apartamente, a unei case si a terenului aferent acesteia, asupra unui autoturism si a unui cont bancar, toate apartinand inculpatului P.M. sau firmei la care acesta era administrator.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Tulcea.

***

Evaziune fiscala. Trimitere in judecata. P.I.C.C.J.

Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Tulcea au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatului D.E. sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut faptul ca, in perioada ianuarie 2007–decembrie 2008, in calitate de administrator al unei societati comerciale din judetul Tulcea, inculpatul D.E. nu a virat la bugetul consolidat al statului toate contributiile cu retinere la sursa ale angajatilor desi le-a retinut, cauzand prin aceasta modalitate un prejudiciu total de 163.840 lei.

Cauza a fost trimisa, spre competenta solutionare, Judecatoriei Macin.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

:: sursa: mpublic.ro

Paula VÂRBAN
Lorina PÎRVAN
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică