Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Măsuri privind sumele rezultate din licitaţia certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră


3 iulie 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 387 din data de 28 iunie 2013 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 70/2013 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 115/2011 privind stabilirea cadrului institutional si autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finantelor Publice, de a scoate la licitatie certificatele de emisii de gaze cu efect de sera atribuite Romaniei la nivelul Uniunii Europene.

Potrivit actului normativ, suma obtinuta in urma scoaterii la licitatie a certificatelor de emisii ramase neutilizate din rezerva pentru proiectele de tip implementare in comun pentru Romania din perioada 2008-2012 din cadrul schemei de comercializare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera se deruleaza de catre compartimentul de specialitate din MFP prin contul distinct deschis la BNR pe numele MFP, in care se incaseaza, in euro, cu respectarea prevederilor legale in vigoare.

In termen de 5 zile lucratoare de la intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta, MFP va dispune efectuarea schimbului valutar si virarea contravalorii in lei catre Administratia Fondului pentru Mediu. Aceste sume se utilizeaza de catre AFM pentru finantarea proiectelor prevazute de HG nr. 204/2013.

 

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică