BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
MARES DANILESCU MARES
Print Friendly, PDF & Email

Tribunalul Bihor. Inadmibisibilitatea propunerii de luare a măsurii arestării preventive

04.07.2013 | Raluca CÎRSTEA
Abonare newsletter

Tribunalul Bihor a hotărât că propunerea de luare a măsurii arestării preventive nu poate fi respinsă ca inadmisibilă, chiar dacă anterior a mai fost formulată o altă propunere cu același conținut, iar încheierea prin care s-a respins propunerea a rămas definitivă.

În speță, Tribunalul a apreciat că, indiferent dacă anterior, instanţa s-a pronunţat asupra existentei temeiurilor arestării preventive, nimic nu poate împiedica apariţia unei situaţii de fapt noi (dovedită prin mijloace noi de probă) care sa justifice atât reţinerea faptului ca inculpaţii s-ar ascunde în scopul de a se sustrage de la urmărire penală, cât şi existenta pericolului pe care cei doi inculpaţi l-ar reprezenta pentru ordinea publică (pericol ce ar trebui sa fie reliefat însă de cu totul alte împrejurări decât cele deja analizate prin încheierea rămasa definitivă). (Încheierea  nr. 16 din 16 martie 2012 pronunţată de Secţia penală a Tribunalului Bihor având ca obiect propunere de arestare preventivă a inculpatului/art. 149 ind. 1 C.P.P., potrivit portalului instanțelor).

Raluca CÎRSTEA

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week