Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Tribunalul Bihor. Inadmibisibilitatea propunerii de luare a măsurii arestării preventive


4 iulie 2013 | Raluca CÎRSTEA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Tribunalul Bihor a hotărât că propunerea de luare a măsurii arestării preventive nu poate fi respinsă ca inadmisibilă, chiar dacă anterior a mai fost formulată o altă propunere cu același conținut, iar încheierea prin care s-a respins propunerea a rămas definitivă.

În speță, Tribunalul a apreciat că, indiferent dacă anterior, instanţa s-a pronunţat asupra existentei temeiurilor arestării preventive, nimic nu poate împiedica apariţia unei situaţii de fapt noi (dovedită prin mijloace noi de probă) care sa justifice atât reţinerea faptului ca inculpaţii s-ar ascunde în scopul de a se sustrage de la urmărire penală, cât şi existenta pericolului pe care cei doi inculpaţi l-ar reprezenta pentru ordinea publică (pericol ce ar trebui sa fie reliefat însă de cu totul alte împrejurări decât cele deja analizate prin încheierea rămasa definitivă). (Încheierea  nr. 16 din 16 martie 2012 pronunţată de Secţia penală a Tribunalului Bihor având ca obiect propunere de arestare preventivă a inculpatului/art. 149 ind. 1 C.P.P., potrivit portalului instanțelor).

Raluca CÎRSTEA

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii