Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Tribunalul Bihor. Inadmibisibilitatea propunerii de luare a măsurii arestării preventive
04.07.2013 | Raluca CÎRSTEA


Tribunalul Bihor a hotărât că propunerea de luare a măsurii arestării preventive nu poate fi respinsă ca inadmisibilă, chiar dacă anterior a mai fost formulată o altă propunere cu același conținut, iar încheierea prin care s-a respins propunerea a rămas definitivă.

În speță, Tribunalul a apreciat că, indiferent dacă anterior, instanţa s-a pronunţat asupra existentei temeiurilor arestării preventive, nimic nu poate împiedica apariţia unei situaţii de fapt noi (dovedită prin mijloace noi de probă) care sa justifice atât reţinerea faptului ca inculpaţii s-ar ascunde în scopul de a se sustrage de la urmărire penală, cât şi existenta pericolului pe care cei doi inculpaţi l-ar reprezenta pentru ordinea publică (pericol ce ar trebui sa fie reliefat însă de cu totul alte împrejurări decât cele deja analizate prin încheierea rămasa definitivă). (Încheierea  nr. 16 din 16 martie 2012 pronunţată de Secţia penală a Tribunalului Bihor având ca obiect propunere de arestare preventivă a inculpatului/art. 149 ind. 1 C.P.P., potrivit portalului instanțelor).

Raluca CÎRSTEA

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate