Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Revista Română de Dreptul Muncii nr. 6/2013


04.07.2013 | Dana PARĂ
Secţiuni: Dreptul muncii, Dreptul securitatii sociale, Revista revistelor juridice
JURIDICE - In Law We Trust

A apărut nr. 6/2013 al Revistei Române de Dreptul Muncii.

EDITORIAL

Conferința Internațională a Muncii 2013: Să construim viitorul prin muncă decentă

NOUTĂȚI

Selecție de noutăți legislative din perioada 01.05 – 31.05.2013

DOSAR – Contractul individual de muncă

Corneliu BENȚE
Expertul în legislația muncii, o nouă ocupație

Alexandru ȚICLEA
Din soluțiile Curții de Justiție a Uniunii Europene și ale Curții europene a drepturilor omului în materia raporturilor de muncă

Ovidiu ȚINCA
Considerații despre contractul individual de muncă în cazul transferului întreprinderii

Loredana Manuela MUSCALU
Hărțuirea sexuală la locul de muncă

Mihaela COTA POTROPOPESCU

Constatarea nulității absolute a deciziei de sancționare disciplinară în lipsa descrierii conținutului concret al faptei reținute în sarcina salariatei din cuprinsul convocatorului în vederea efectuării cercetării disciplinare, independent de prezentarea sau neprezentarea salariatei la cercetarea disciplinară propriu-zisă

DREPT COLECTIV AL MUNCII

Iulia BĂDOI
Dificultăți practice privind concedierea colectivă. Studiu de caz: reorganizarea Societății Române de Televiziune

DREPT INTERNAȚIONAL AL MUNCII

Selecție de referent lector univ. dr. Laura GEORGESCU

HOTĂRÂREA CURȚII (Camera a treia) 28 februarie 2013(*) „Articolul 141 CE – Directiva 75/117/CEE – Egalitate de remunerare între lucrătorii de sex masculin și cei de sex feminin – Discriminare indirectă – Justificare obiectivă – Condiții”

Raport al Comisiei către Parlamentul European și Consiliu cu privire la punerea în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 450/2003 al Parlamentului European și al Consiliului privind indicele costului forței de muncă (LCI)

Avizul Comitetului Regiunilor privind rolul autorităților locale și regionale în promovarea creșterii și în consolidarea înființării de locuri de muncă (2013/C 62/14)

SINTEZE DE JURISPRUDENȚĂ

Refuzul salariatului de a fi reintegrat în postul deținut anterior. Consecințe (C. Apel București, secția a VII-a civilă și pentru cauze privind conflicte de muncă și asigurări sociale, decizia civilă nr. 419/R din 24 ianuarie 2013)

Obligația plății drepturilor salariale doar în sarcina angajatorului. Condiții (C. Apel București, secția a VII-a civilă și pentru cauze privind conflicte de muncă și asigurări sociale, decizia civilă nr. 574/R din 31 ianuarie 2013)

AGORA

Conferința științifică internațională „Dreptul privat ca factor în dezvoltarea relațiilor economice: tradiții, actualitate și perspective”. Republica Moldova – Chișinău – 22 aprilie 2013

Conferința Națională a Experților în Legislația Muncii

Dana PARĂ
student, Universitatea din București, Facultatea de Drept
internship Societatea de Științe Juridice

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti