Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Alianţa europeană pentru ucenicii


4 iulie 2013 | Adina-Elena OPREA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, comisarii Androulla Vassiliou şi László Andor au lansat, cu ocazia concursului WorldSkills 2013 din Leipzig, Germania, Alianţa europeană pentru ucenicii.

Scopul Alianţei este acela de a îmbunătăţi calitatea şi oferta de ucenicii pe teritoriul UE, contribuind în acelaşi timp la combaterea şomajului în rândul tinerilor.

Cei doi comisari au declarat: „Facem apel la toate părțile interesate să participe la Alianța europeană pentru ucenicii și să contribuie la programe de ucenicie mai numeroase și de mai bună calitate în Europa. Uceniciile pot juca un rol esențial în combaterea șomajului în rândul tinerilor pentru că le oferă tinerilor șansa de a dobândi competențele și experiența pe care le caută angajatorii.”

Androulla Vassiliou: „Trebuie să ne unim eforturile și să acționăm acum pentru a ne asigura că tinerii noștri vor obține competențele de care au nevoie pentru a reuși în viața privată și profesională.”

László Andor: „Având în vedere nivelul inacceptabil al șomajului în rândul tinerilor, cei care sunt responsabili pentru educație și ocuparea forței de muncă trebuie să lucreze împreună pentru a facilita tranziția tinerilor europeni de la școală la piața muncii.”

Adina Elena OPREA

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii