Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Revista Română de Dreptul Muncii nr. 1/2013
06.02.2013 | Dana PARĂ

A apărut nr. 1/2013 al Revistei Române de Dreptul Muncii.

NOUTĂȚI

Selecție de noutăți legislative din perioada 01.12.2012-31.12.2012

DOSAR – Contractul individual de muncă

Nicolae VOICULESCU

Legislația românească a muncii în context european

Alexandru ȚICLEA

Radierea sancțiunilor disciplinare potrivit Codului muncii

Aplicarea sancțiunii disciplinare. Momentul de la care începe să curgă termenul luării la cunoștință despre săvârșirea abaterii disciplinare. Raportul final al cercetării prealabile (ÎCCJ, decizia nr. 16 din 12 noiembrie 2012 privind judecarea recursului în interesul legii ce formează obiectul Dosarului nr. 15/2012, comentariu de Alexandru ȚICLEA, Tiberiu ȚICLEA)

PIAȚA MUNCII ȘI POLITICI SOCIALE

Vlad IRIMIA

Detașarea lucrătorilor în Uniunea Europeană – probleme și soluții practice

PROFESII

Verginia VEDINAȘ, Maria ORLOV, Vlad CANȚÎR

La formation et la carrière des fonctionnaires publics de la Roumanie et de la République de Moldavie

DREPT COLECTIV AL MUNCII

Adelina DUȚU

Proiectul de cercetare Trade union representation in the european union member countries

Marco FERRARESI

Gruppi di imprese e rapporti di lavoro nel diritto italiano

Sinteza în limba română a articolului „Grupuri de societăți și raportul de muncă în dreptul italian”

DREPT INTERNAȚIONAL AL MUNCII

HOTĂRÂREA CURȚII (Camera a treia) 15 decembrie 2011(*) „Lucrători migranți – Securitate socială – Acord între Comunitatea Europeană și statele membre ale acesteia, pe de o parte, și Confederația Elvețiană, pe de altă parte, privind libera circulație a persoanelor – Regulamentul (CEE) nr. 1408/71 – Resortisant al unui stat membru care a desfășurat o activitate profesională în Elveția – Întoarcere în țara de origine”

HOTĂRÂREA CURȚII (Marea Cameră) 17 ianuarie 2012(*) „Securitatea socială a lucrătorilor migranți – Regulamentul (CEE) nr. 1408/71 – Lucrător angajat pe o platformă de extracție a gazului situată în zona platoului continental adiacent Țărilor de Jos – Asigurare obligatorie – Refuz de plată a unei prestații pentru incapacitate de muncă”

SINTEZE DE JURISPRUDENȚĂ

Plata compensațiilor în cazul concedierilor colective. Condiții (C. Apel București, secția a VII-a civilă și pentru cauze privind conflicte de muncă și asigurări sociale, decizia civilă nr. 5730 din 25 octombrie 2012)

Lipsa elementelor deciziei de concediere pentru motive care nu au legătură cu persoana salariatului. Efecte (C. Apel București, secția a VII-a civilă și pentru cauze privind conflicte de muncă și asigurări sociale, decizia civilă nr. 5898 din 1 noiembrie 2012)

Casarea parțială și trimiterea cauzei spre rejudecare. Condiții (C. Apel București, secția a VII-a civilă și pentru cauze privind conflicte de muncă și asigurări sociale, decizia civilă nr. 5252 din 5 octombrie 2012)

Plata drepturilor salariale. Condiții (C. Apel București, secția a VII-a civilă și pentru cauze privind conflicte de muncă și asigurări sociale, decizia civilă nr. 5899 din 1 noiembrie 2012)

Interzicerea concedierii pe perioada incapacității temporare de muncă a salariatului. Condiții (C. Apel București, secția a VII-a civilă și pentru cauze privind conflicte de muncă și asigurări sociale, decizia civilă nr. 5724/R din 25 octombrie 2012)

AGORA

Premiile Academiei Române

Dana PARĂ
student, Universitatea din București, Facultatea de Drept
internship Societatea de Științe Juridice


Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.