Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Revista Română de Dreptul Muncii nr. 5/2012
06.06.2012 | Dana PARĂ

A apărut nr. 5/2012 al Revistei Române de Dreptul Muncii.

Cuprins

STUDII. DISCUŢII. COMENTARII

Alexandru ŢICLEA, Efectele contractelor colective de muncă

Ana ŞTEFĂNESCU, Consideraţii privind gestionarea şi managementul resurselor umane în funcţia publică

Nicolae ROMANDAŞ, Eduard BOIŞTEANU, Unele reflecţii teoretice privind izvoarele dreptului muncii

Emilian FRÂNCU, Noţiuni generale privind contractul individual de muncă al jurnalistului

Adelina DUŢU, Dobândirea calităţii de psiholog cu drept de liberă practică şi exercitarea acesteia

Vlad BARBU, Ştefania-Alina DUMITRACHE, Consideraţii privind reabilitarea disciplinară în contextul legislativ actual

PRACTICĂ JUDICIARĂ COMENTATĂ

Maria Cristina LEŢU, Leontina Constantina DUŢESCU, Interdicţii temporare la concediere

PRACTICĂ JUDICIARĂ

(selecţie şi prelucrare de Petrică ARBĂNAŞ)

1. Termenul în care se formulează contestaţie contra măsurilor unilaterale ale angajatorului. Condiţii (C. Apel Bucureşti, secţia a VII-a civilă şi pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, decizia civilă nr. 3518/R din 17 mai 2012)

2. Invocarea de motive noi în recurs. Consecinţe (C. Apel Bucureşti, secţia a VII-a civilă şi pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, decizia civilă nr. 3800/R din 31 mai 2012)

3. Excepţia prescripţiei dreptului la acţiune. Condiţii (C. Apel Bucureşti, secţia a VII-a civilă şi pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, decizia civilă nr. 3373/R din 10 mai 2012)

4. Încălcarea dreptului la apărare. Consecinţe (C. Apel Bucureşti, secţia a VII-a civilă şi pentru cauze privind conflicte de muncă și asigurări sociale, decizia civilă nr. 3525/R din 17 mai 2012)

5. Schimbarea cadrului legal. Efectele asupra raporturilor de muncă aflate în desfăşurare (C. Apel Bucureşti, secţia a VII-a civilă şi pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, decizia civilă nr. 3275/R din 8 mai 2012)

6. Încălcarea regulamentului de ordine interioară. Condiţii. Sancţiune (C. Apel Bucureşti, secţia a VII-a civilă şi pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, decizia civilă nr. 3651/R din 24 mai 2012)

7. Încălcarea obligaţiei de a nu părăsi locul de muncă. Consecinţe (C. Apel Bucureşti, secţia a VII-a civilă şi pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, decizia civilă nr. 3266/R din 7 mai 2012)

8. Respectarea obligaţiilor asumate de angajator la încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor. Condiţii (C. Apel Bucureşti, secţia a VII-a civilă şi pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, decizia civilă nr. 3375/R din 10 mai 2012)

9. Nulitatea deciziei de concediere pentru motive care nu ţin de persoana salariatului. Condiţii (C. Apel Bucureşti, secţia a VII-a civilă şi pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, decizia civilă nr. 3428/R din 14 mai 2012)

10. Netemeinicia deciziei de concediere disciplinară. Condiţii (C. Apel Bucureşti, secţia a VII-a civilă şi pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, decizia civilă nr. 3425/R din 14 mai 2012)

SPAŢIUL EUROPEAN

(selecţie de lector univ. dr. Laura GEORGESCU)

I. HOTĂRÂRI ALE CURŢII DE JUSTIŢIE EUROPENE

„Funcție publică – Funcționari – Acțiune în despăgubiri – Regula concordanței între cerere, reclamație și acțiune în materia despăgubirilor – Caracterul contradictoriu al procedurii – Utilizare în justiție a unui document confidențial, clasificat «Restreint UE» – Răspundere extracontractuală a instituțiilor – Răspundere pentru culpă – Legătură de cauzalitate – Pluralitate a cauzelor prejudiciului – Faptă a unui terț – Răspundere în absența unei culpe – Obligația de asistență – Obligația unei instituții de a asigura protecția personalului său – Asasinare a unui funcționar și a soției acestuia de către un terț – Pierdere a unei șanse de supraviețuire”

„Funcție publică – Agent contractual – Condiții de angajare – Aptitudine fizică – Vizită medicală de angajare – Protecția persoanelor fizice cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal – Secret medical – Transferul de date medicale între instituții – Dreptul la respectarea vieții private”

II. INFORMĂRI ALE UNIUNII EUROPENE PRIVIND DOMENIUL SOCIAL

REGULAMENTUL (UE) NR. 465/2012 din 22 mai 2012 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială şi a Regulamentului (CE) nr. 987/2009 de stabilire a procedurii de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004

DIN ACTIVITATEA ORGANIZAŢIEI INTERNAŢIONALE A MUNCII

Conferinţa Organizaţiei Internaţionale a Muncii – 2012 – Discursul de deschidere al Directorului General la cea de-a 101 Conferinţă

Dana PARĂ
student, Universitatea din București, Facultatea de Drept
internship Societatea de Științe Juridice


Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.