Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

bpv GRIGORESCU ŞTEFĂNICĂ a consiliat Mitsui Chemicals în achiziţionarea companiei germane Heraeus Kulzer într-o tranzacţie la nivel global de aproximativ 450 milioane de euro
08.07.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

bpv GRIGORESCU ŞTEFĂNICĂ (bpvGS) a asigurat consultanţa juridică pentru aspectele de drept românesc privind achiziţia societăţii Heraeus Kulzer de către concernul japonez Mitsui Chemicals.

Asistenţa juridică a inclus analize de tip due diligence cu privire la entităţile din România şi consultanţă cu privire la diferite aspecte ale tranzacţiei şi documentaţiei aferente. Proiectul a fost parte a unei tranzacţii internaţionale care a implicat 26 de entităţi din Europa, America şi Asia.

Anca GrigorescubpvGS a fost angajată de către firma internaţională de avocatură Jones Day care a acţionat în calitate de consilier internaţional pentru Mitsui Chemicals Ltd.. Echipa bpvGS, coordonată de Anca Grigorescu (Avocat Partener), le-a inclus pe Anca Albulescu (Avocat Partener), Alina Melcescu (Avocat senior) şi Cristina Mihai (Avocat senior coordonator).

Anca Grigorescu este coordonatoarea practicii sectoriale de farmaceutice şi industrie medicală a bpvGS.

Tranzacţia finalizată la 30 iunie 2013 s-a soldat cu dobândirea de către Mitsui Chemicals a diviziei de produse de tehnică dentară deţinută de Heraeus Holding GmbH, în care activează aproximativ 1.400 de angajati în Europa, America şi Asia. Sun Medical, o subsidiară a Mitsui Chemicals, este implicată în afacerile din domeniul tehnicii dentare de peste 30 de ani şi are o prezenţă puternică pe piaţa japoneză. Prin achiziţia afacerilor din domeniul tehnicii dentare ale companiei Heraeus, Mitsui Chemicals va avea acces la o platformă globală de afaceri cu materiale dentare, ceea ce va accelera dezvoltarea ulterioară a companiei japoneze din indistria chimica, care are în prezent  13.000 de angajați în întreaga lume.

detalii suplimentare despre tranzacţie

bpv GRIGORESCU STEFANICĂ este o societate românească independentă de avocați, cu  o ofertă completă de servicii (full service) pentru proiecte și litigii complexe și cu o combinație unică de competențe juridice şi fiscale. Expertiza din ariile de practică juridică este potenţată de cunoştinţele sectoriale în domeniile energie, infrastructură, utilităţi, mediu înconjurător, tehnologie, farmaceutice şi agricultură.

bpv GRIGORESCU STEFANICĂ este membră fondatoare a alianței regionale de societăți independente de avocați bpv LEGAL, cu peste 130 de avocaţi, care oferă servicii juridice transfrontaliere în Europa Centrală şi de Est. Membri ai alianţei sunt societăţi partenere din Bratislava, Bruxelles, Bucureşti, Budapesta, Praga şi Viena.

Recent bpv GRIGORESCU STEFANICĂ a fost implicată în tranzacţia prin care TATA Technologies a achizitionat Cambric Corporation.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti