Secţiuni » Arii de practică » Protective » Mediu
Mediu
CărţiProfesionişti

Evidenţa autovehiculelor înmatriculate care intră sub incidenţa timbrului de mediu


8 iulie 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 406 din data de 5 iulie 2013 a fost publicat Ordinul ministrului finantelor publice, ministrului afacerilor interne si ministrului mediului si schimbarilor climatic nr. 608/76/1595/2013 privind constituirea Evidentei autovehiculelor inmatriculate sau transcrise care intra sub incidenta timbrului de mediu pentru autovehicule.

Actul normativ prevede constituirea Evidentei autovehiculelor inmatriculate sau transcrise care intra sub incidenta timbrului de mediu pentru autovehicule.

Evidenta se gestioneaza informatic de Ministerul Finantelor Publice prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala, de Ministerul Afacerilor Interne prin Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor si de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice prin Administratia Fondului pentru Mediu.

Evidenta autovehiculelor inmatriculate sau transcrise care intra sub incidenta timbrului de mediu pentru autovehicule cuprinde informatii referitoare la:
– date de identificare a autovehiculului;
– date de identificare a proprietarului autovehiculului;
– tipul solicitarii;
– date privind stabilirea timbrului de mediu;
– date privind diferente fata de timbrul de mediu stability;
– date privind plata timbrului de mediu;
– date privind cererile de restituire depuse la Agentia Nationala de Administrare Fiscala;
– date privind restituirea aprobata de Agentia Nationala de Administrare Fiscala;
– date privind restituiri aprobate de Administratia Fondului pentru Mediu;
– data inmatricularii autovehiculului si numarul de inmatriculare;
– data scoaterii din parcul auto national a autovehiculului.

 

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii