Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Rugămintea lui Robert Cazanciuc către corpul judiciar
08.07.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Robert Cazanciuc, ministrul justiţiei a adresat un mesaj cu prilejul Zilei Justiţiei, potrivit unui comunicat al MJ.

Robert Cazanciuc: „Doresc să transmit, în primul rând, felicitări personalului din întregul sistem judiciar pentru activitatea desfăşurată. Perioada trecută de la ultima celebrare a Zilei Justitiei nu a fost deloc una uşoară. Aş putea spune chiar dimpotrivă, sarcinile şi exigentele cărora sistemul a trebuit să le răspundă au fost parcă mai multe şi mai complexe.

În calitate de Ministru al justiţiei am ca principală responsabilitate asigurarea resurselor normative, umane şi materiale care să asigure funcţionarea mecanismului judiciar în condiţii de calitate şi eficienţă. Vă asigur că voi depune toate eforturile pentru a obţine în continuare o cât mai mare susţinere din partea Executivului pentru priorităţile sistemului judiciar.

Consider că din acest punct de vedere suntem deja înscrişi pe un drum bun şi sunt extrem de încrezător că în viitorul apropiat vom reuşi să dăm în folosinţă obiective de investiţii în infrastructură, dar şi să asigurăm pregătirea magistraţilor şi întregului personal în vederea punerii în practică cu succes şi a Codurilor Penal şi de Procedură Penală.

Cred că suntem cu toţii de acord că lumea justiţiei este una complexă şi necesită uneori efort şi răbdare pentru a o înţelege în profunzime. Să remarcăm că personalităţile care compun acest spaţiu profesional sunt magistraţi – judecători şi procurori, avocaţi, notari, dar şi reprezentanţii mediului academic, jurişti, grefieri şi personalul instanţelor, executori, personalul penitenciarilor etc.

Menirea existenţei şi celebrării unei Zile a Justiţiei este tocmai sublinierea faptului că toţi aceştia au nevoie să reprezinte o comunitate în avangarda societăţii şi în slujba cetăţeanului, şi care să servească şi să protejeze, cu onestitate şi respect, idealul nobil de dreptate.

În acest spirit, vă rog pe toţi cei care faceţi parte din corpul judiciar să vă înrolaţi în demersul ambiţios pe care vi-l propun pentru bilanţul următoarei sărbătoriri a Zilei Justiţiei: creşterea credibilităţii interne şi externe a actului de justiţie ca serviciu public performant şi la standarde europene recunoscute.

În încheiere permiteţi-mi să va mulţumesc, o data în plus, pentru efortul tuturor celor care activează sau sunt apropiaţi de lumea justiţiei şi să vă urez satisfacţii profesionale şi personale, precum şi să privim spre viitor cu mai multă speranţă şi încredere!”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti