Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 
Print Friendly, PDF & Email

Sistemele solare pentru locuințe fără TVA
10.07.2013 | DELOITTE TAX


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Curtea Europeana de Justitie a decis ca persoanele care instaleaza panouri solare pentru propriile locuinte pot cere rambursarea TVA-ului platit pentru achizitia acestora, chiar daca electricitatea produsa este mai mica decat cea primita din sistem. Decizia a fost anuntata de catre Curtea Europeana de Justitie din Luxembourg dupa ce dl. Fuchs, o persoana fizica austriaca a contestat o decizie a autoritatilor fiscale locale potrivit careia nu era indreptatit sa-si recupereze TVA-ul platit pentru instalatia solara.

Dl. Fuchs a instalat centrala fotovoltaica in 2005 si a furnizat energie solara catre Okostrom Solarpartner in fiecare luna. La fel ca multe alte sisteme solare domestice, energia generata a fost mai mica decat necesarul de energie al locuintei dlui Fuchs iar proprietarul a platit in fiecare luna mai mult decat a primit de la compania catre care energia era distribuita.

Cand dl. Fuchs a solicitat autoritatilor fiscale locale rambursarea TVA-ului, cererea a fost refuzata pe motiv ca aplicantul nu desfasura o activitate economica. Dl. Fuchs a contestat decizia la Tribunalul din Linz motivand ca, desi inregistra pierdere in fiecare luna, furnizarea in mod regulat a energiei catre Okstrom Solarpartner si remuneratia primita in mod constant crea o activitatea economica, astfel incat acesta nu ar fi trebuit sa suporte costul TVA-ului pentru materialele folosite.

Tribunalul din Linz a sustinut contestatia, iar cazul a ajuns la Curtea Europeana de Justitie. Decizia anuntata de CEJ in mod evident va reduce costurile cu sistemele solare domestice construite pentru a furniza energie in sistemele nationale.

DELOITTE TAX

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate