Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Regulamentul privind activitatea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă
10.07.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 410 din data de 8 iulie 2013 a fost publicat Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 89/2013 privind aprobarea Regulamentului de planificare, organizare, pregatire si desfasurare a activitatii de prevenire a situatiilor de urgenta executate de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si structurile subordonate.

Prevenirea situatiilor de urgenta este componenta a sistemului de securitate nationala si reprezinta un ansamblu integrat de actiuni specifice cu caracter tehnic si operativ, planificate si executate pentru reducerea riscurilor de producere a situatiilor de urgenta si diminuarea consecintelor acestora, in scopul protejarii vietii, mediului si bunurilor impotriva efectelor negative ale acestora.

La nivel national, activitatea de prevenire este coordonata direct de Inspectia de Prevenire, structura specializata din cadrul Inspectoratului General, iar conducerea acesteia se realizeaza de catre adjunctul inspectorului general al Inspectoratului General, care este seful Inspectiei de Prevenire.

Inspectia de Prevenire coordoneaza, indruma, controleaza si evalueaza activitatea desfasurata in domeniul prevenirii situatiilor de urgenta de catre ministere, celelalte organe centrale ale administratiei publice si organizatii neguvernamentale cu functii de sprijin.

Inspectia de Prevenire coordoneaza, indruma, controleaza si evalueaza si inspectiile de prevenire din cadrul inspectoratelor pentru situatii de urgenta judetene/al municipiului Bucuresti.

Regulamentul detaliaza aspecte privind:
– organizarea si conducerea structurilor de prevenire;
– atributiile Inspectiei de Prevenire;
– atributiile inspectiilor judetene;
– planificarea activitatii de prevenire;
– controlul de prevenire;
– avizarea/autorizarea/acordul , ca modalitate de certificare a respectarii unor cerinte, criterii, standarde ori prevederi legale privind apararea impotriva incendiilor si protectia civila;
– coordonarea si controlul serviciilor voluntare si serviciilor private pentru situatii de urgenta;
– pregatirea pentru situatii de urgenta;
– activitatea de informare preventiva;
– asistenta tehnica de specialitate;
– constatarea si sanctionarea contraventiilor in domeniu.

Secţiuni: Lege 9 | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO