Secţiuni » Arii de practică » Protective » Mediu
Mediu
CărţiProfesionişti

China. Modificarea legislaţiei în domeniul nuclear


12 iulie 2013 | Dumitru VARZARI

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Dreptul mediului

Luni, 8 iulie 2013, la Beijing, a avut loc o şedinţă în cadrul căreia s-a discutat pe marginea Legii cu privire la prevenirea  poluării cu substanţe radioactive. Conform russian.people.com.cn, specialiştii care au participat la această reunire au considerat necesară elaborarea unor noi norme şi îmbunătăţirea celor existente.

Specialist în domeniul securităţii nucleare şi membru al Academiei de Inginerie din China – Pani Tziceani, a specifcat faptul că deşeurile nucleare au devenit o problemă de o dificultate sporită după dezvoltarea  industriei şi tehnologiilor nucleare. Viceministrul de la Ministerul Protecţiei Mediului, Li Ganiţye, a declarat că ministerul la care activează a sporit controlul asupra agenţilor economici din această sferă.

Potrivit datelor oficiale publicate de Guvern, în China către sfârşitul anului 2012 au fost create 747 de staţii ce urmăresc nivelul de poluare radioactivă.

Spre finalul şedinţei, Vicepreşedintele Comitetului Permanent al Adunării Reprezentanţilor Poporului, Şăni Iuziuz, a îndemnat specialiştii prezenţi la realizarea cât mai rapidă a noilor măsuri de protecţie a mediului şi de prevenire a poluării radioactive.

Dumitru VARZARI
student, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică