Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Școala de vară, draga de ea…
15.07.2013 | Ioana MITU

Secţiuni: Opinii, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

M-am tot foit, m-am tot gândit cum să încep… Care să fie introducerea care să exprime cel mai bine mesajul pe care doresc să îl dezvolt în rândurile ce urmează? Și cel mai potrivit și firesc mi se pare că este să recunosc faptul că de două zile și jumătate – mai exact, de când am revenit acasă-vorbesc numai despre  școala de vară Ionescu Sava… Cum a fost, cine, ce a discutat, ce spețe am făcut sau ce glume s-au spus, ce prietenii s-au legat sau cine m-a impresionat.

De-a lungul celor cinci zile, pot spune că am trăit aproape din toate, de la entuziasm, curiozitate, ambiție, oboseală, distracție, relaxare, la admirație și tristețe de final. Din punct de vedere academic, școala de vară a fost exact așa cum trebuia. Unii dintre noi, ”școlarii”, am putea spune că a fost un pic prea încărcat, dar până la urmă portofoliul de spețe pe care l-am avut de ”rezolvat” a servit scopului întregului eveniment, și anume ca noi să descoperim dacă vrem într-adevăr să fim avocați în viitor. Și cum ne-am fi putut da seama de acest lucru într-un mod mai eficient, altfel decât simulând pentru câteva zile că suntem avocăței la început de drum?? Și așa, ne-am pus noi toată dorința la bătaie și am petrecut vreo două nopți argumentând pe marginea spețelor, clarificându-ne unii altora diverse aspecte și încurajându-ne unii pe alții să predăm la timp task-urile primite.

Ni s-a recomandat să lucrăm în echipe și acest lucru ne-a ajutat enorm, fiindcă unde sunt mai multe minți cu siguranță rezultatele sunt mai bune. Ni s-a sugerat să fim atenți la redactarea unui document, la structură și argumentare, iar după sfaturile primite sigur primele documente ce vor ieși din mâinile noastre vor respecta regulile învățate de la domnul Radu Ionescu. Fiecare echipă a trebuit să gândească o prezentare, având parte de emoțiile tânărului avocat care vorbește pentru prima dată în fața instanței de judecată. Numai că de această dată, înaintea noastră nu se afla doar un magistrat ci și un număr de aproximativ treisprezece avocați care ne ascultau și pe care nu voiam să îi dezamăgim. Eu personal am căzut serios pe gânduri după ce doamna Otilia Sava ne-a vorbit despre profesia de avocat de litigii în cel mai frumos mod în care se putea face acest lucru în fața unor aspiranți.

Partea interesantă este că ne-am și distrat!! Și ceea ce ne-a surprins plăcut pe noi a fost faptul că ne-am putut simți bine alături de organizatori, împreună cu dânșii, fie că a fost vorba de cățărat prin copaci și depășit de obstacole într-o pădure la câțiva kilometri depărtare de Brașov, fie că am stat cu toții de vorbă lângă un foc de tabără despre lucruri ce nu aveau neapărat legătura cu meseria pe care dânșii o practică deja de ani buni și la care noi încă râvnim.

Recunosc faptul că am făcut o scurtă pauză din a scrie acest articol pentru a vorbi puțin cu doi dintre colegii mei de la școala de vară. Constat că ne înțelegem bine chiar și așa, la distanță, căci am fost adunați din aproape toate colțurile țării. Sincer sper să ținem legătura și să ne revedem cu fiecare ocazie, deoarece până la urmă idealurile noastre se aseamănă, iar profesiile alese ne conferă de pe-acum statutul de colegi.

Colegialitate… camaraderie… Cred în această valoare cu atât mai mult cu cât ni s-a spus că se putea observa din afară că suntem o mare trupă, poate chiar și după faptul că uneam mesele pentru a mânca împreuna. Da, da, nu râdeți! Pentru noi a fost un semn bun!! 🙂

Si fiindcă simt că am ajuns la acea lungime a unui articol care cu greu mai poate menține atenția cititorului am să concluzionez cu speranța că am reușit să dau Cezarului ce-i al Cezarului, fiindcă întreaga echipă Ionescu•Sava merită recunoștință sinceră din partea fiecărui student care a avut șansa de a experimenta frumusețea școlii de vară!

Ioana MITU
student, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti