Secţiuni » Articole » Opinii
Opinii
Condiţii de publicare
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Opinii, Universitaria
2 comentarii

Avocatura: între meserie şi vocaţie

15 iulie 2013 | Florin-Gabriel ANGHEL

Voi incepe prin a spune ca scoala de vara organizata de IONESCU SAVA a fost un eveniment deosebit din punct de vedere organizatoric, cum rar mai intalnesti in ziua de azi. Totul a fost pus la punct foarte bine, pana la ultimul detaliu. Nimic si nimeni nu a fost lasat pe dinafara, iar modul in care activitatile s-au succedat a facut ca timpul relativ scurt avut la dispozitie sa fie intrebuintat intr-un mod cat mai util posibil.

Lasand la o parte insa descrierea aceasta generala, vreau sa pun pe hartie ce anume am gasit eu util in aceasta participare, pentru ca doar daca punem cap la cap experienta castigata de fiecare dintre participanti vom putea contura adevarata utilitate a acestui experiment, daca il putem numi asa.

Astfel, luand in considerare felul in care m-am prezentat la acest eveniment raportat la sentimentele incercate la finalul sau, pot sustine in mod ferm ca am devenit in urma sa un om nou-cel putin raportandu-ma la viziunea mea despre cariera pe care o voi urma. In trecut nu am avut niciodata un moment de certitudine in care sa pot afirma ca avocatura reprezinta viitorul meu, ca sunt suficient de pregatit si ca trebuie sa fac un lucru sau altul pentru a imi creste sansele de a devenit un avocat de succes. Venisem la aceasta scoala de vara cu intentia de a afla, macar in linii mari, cat de pregatit sunt pentru a implini acest deziderat al meu.

Surpriza a fost una de proportii-nu am avut parte decat de o cunoastere generala a sanselor mele, ci mi s-au oferit “coordonatele” exacte pentru a ma putea clasa pe o axa a celor care sunt deja sau vor deveni in curand avocati de succes. Mai mult, am avut parte de nenumarate discutii cu niste oameni incredibili (atat din punct de vedere al pregatirii lor profesionale, cat si a conceptiilor de viata si a atitudinii filantropice de care au dat dovada) care mi-au prezentat obstacolele si beneficiile optiunilor mele viitoare si au avut grija sa nu raman cu niciun fel de intrebari nelamurite.

Nu am purtat insa doar discutii din domeniul juridic. Multe dintre conversatiile noastre au fost “off topic”, in urma lor putand constata eruditia tuturor celor invitati la acest eveniment-si aici fac referire si la colegii participanti, cei care la fel ca mine se afla abia la inceputul carierei lor juridice si care, cred eu, vor face cinste profesiei de avocat atunci cand le va veni randul.

Fara a ma lungi, vreau sa inchei acest feedback cu o recomandare adresata tuturor celor care in viitor vor avea ocazia sa participe la acest minunat eveniment. Este o experienta unica, extrem de utila si mai ales revelatoare-pot garanta faptul ca toti cei care au participat si-au insusit macar cateva idei dintre cele expuse de catre organizatori, iar in caz contrar macar au avut de reflectat asupra modului in care au decis ei sa isi construiasca o cariera in avocatura.

La final, tin sa le multumesc organizatorilor pentru efortul laudabil depus in pregatirea acestui eveniment si sper ca el reprezinta doar inceputul unei traditii care se va extinde in cursul anilor ce vor urma.

Florin-Gabriel ANGHEL
student, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică