Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-DIICOT, 15 iulie 2013


15 iulie 2013 | Lorina PÎRVAN, Paula VÂRBAN, Lorina PÎRVAN

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Furt calificat si tainuire. Trimitere in judecata. D.I.I.C.O.T. – Structura Centrala

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism-Structura Centrala au dispus, la data de 15 iulie 2013, trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatilor D.R., P.A. (in lipsa), D.E., B.A.M., D.O.si C.P.–ultimul in stare de libertate.

Din probele administrate pe parcursul urmaririi penale exista suspiciunea rezonabila ca inculpatii D.R. si P.A., cu sprijinul inculpatului D.E., au constituit o grupare infractionala in scopul savarsirii infractiunii de furt calificat cu consecinte deosebit de grave, constand in aceea ca, la data de 15/16.10.2012, pe timp de noapte si prin efractie, au sustras  un numar de sapte opere de arta (picturi in ulei si acuarele), fapte prev. de art. 8 din Legea 39/2003 rap. la art. 323 alin. 1 si 2 din c.p.  si  art. 208 alin. 1 rap. la art. 209 alin. 1 literele a, g si i, alin. 2 litera a si alin. 4 din C.p-respectiv in forma complicitatii pentru inculpatul D.E..

Tablourile, intitulate „Tete d´Arlequin” de Pablo Picasso, „La Lisseuse en Blanc et Jaune” de Henri Matisse, „Waterloo Bridge” si „Charing Cross Bridge” de Claude Monet, „Femme devant une fenetre ouverte dite la fiancee” de Paul Gauguin, „Autoportrait” de Meyer de Haan si „Woman with Eyes Closed” de Lucian Freud erau expuse intr-un muzeu din Rotterdam, Olanda.

Valoarea prejudiciului cauzat prin activitatea infractionala este estimata la suma de 18 milioane de Euro.

In sarcina inculpatului B.A.M. s-a formulat acuzatia constand in aceea ca a aderat la grupul infractional si i-a sprijinit pe inculpatii D.R., D.E. si P.A., ajutandu-i in incercarea de a valorifica bunurile sustrase si a intermediat comercializarea operelor de arta, fapte prev. de  art. 8 din Legea 39/2003 si art. 221 cod penal.

In sarcina inculpatului C.P. se retine savarsirea infractiunii de tainuire, prev. de art. 221 cod penal, acesta fiind acuzat ca a inlesnit inculpatilor D.R. si D.E. valorificarea a doua dintre operele de arta, cunoscand ca acestea provin din savarsirea unei infractiuni.

In privinta inculpatei D.O. exista suspiciunea rezonabila ca aceasta a aderat si sprijinit grupul infractional si a transportat si ascuns bunurile sustrase de catre inculpati, fapte prev. de art. 8 din Legea 39/2003 si art. 264 alin. 1 din C.p.

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism-Structura Centrala a transmis cauza, spre competenta solutionare, Judecatoriei Sector 3 Bucuresti.

Facem precizarea ca faptele inculpatilor sunt analizate prin raportare la dispozitiile art. 66 Cod procedura penala, referitoare la prezumtia de nevinovatie.

:: sursa: www.diicot.ro

Paula VÂRBAN
Lorina PÎRVAN
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică