« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

ICCJ. Cuantumul despăgubirilor materiale ca urmare a arestării nelegale
16.07.2013 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, sub aspectul stabilirii cuantumului despăgubirilor materiale acordate ca urmare a arestării preventive nelegale, în conformitate cu prevederile art. 504 C. proc. pen., statul nu poate fi ţinut să răspundă decât pentru prejudiciul creat pe perioada detenţiei nelegale. În acest sens, lipsirea reclamantului de salariu pe perioada cuprinsă între data arestării şi data încetării acestei măsuri reprezintă un prejudiciu cert pentru care Statul Român este ţinut să răspundă,  fiind, însă, fără suport probator susţinerile recurentului că la stabilirea cuantumului daunelor materiale trebuie inclusă şi suma de bani ce reprezintă diferenţa dintre salariu de director general la momentul arestării şi cel inferior avut după eliberarea din arest până la momentul privatizării societăţii. (Decizia nr. 4805 din 30 sptembrie 2010 pronunţată în recurs de Secţia civilă şi de proprietate intelectuală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect daune morale şi material ca urmare a arestării nelegale)

Corina CIOROABĂ

 
Secţiuni: Drept civil, Drept penal, RNSJ | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD