Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Cuantumul despăgubirilor materiale ca urmare a arestării nelegale


16 iulie 2013 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept civil, Drept penal, RNSJ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, sub aspectul stabilirii cuantumului despăgubirilor materiale acordate ca urmare a arestării preventive nelegale, în conformitate cu prevederile art. 504 C. proc. pen., statul nu poate fi ţinut să răspundă decât pentru prejudiciul creat pe perioada detenţiei nelegale. În acest sens, lipsirea reclamantului de salariu pe perioada cuprinsă între data arestării şi data încetării acestei măsuri reprezintă un prejudiciu cert pentru care Statul Român este ţinut să răspundă,  fiind, însă, fără suport probator susţinerile recurentului că la stabilirea cuantumului daunelor materiale trebuie inclusă şi suma de bani ce reprezintă diferenţa dintre salariu de director general la momentul arestării şi cel inferior avut după eliberarea din arest până la momentul privatizării societăţii. (Decizia nr. 4805 din 30 sptembrie 2010 pronunţată în recurs de Secţia civilă şi de proprietate intelectuală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect daune morale şi material ca urmare a arestării nelegale)

Corina CIOROABĂ

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică