Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Drept penal, Jurisprudență Curți de Apel, RNSJ
2 comentarii

Curtea de Apel București. Liberare provizorie sub control judiciar. Reacția opiniei publice

17 iulie 2013 | Raluca CÎRSTEA

Curtea de Apel București a hotărât că examinarea cererii de liberare sub control judiciar presupune și luarea în considerare a reacției opiniei publice.

În speță, Curtea a apreciat că, pe lângă verificarea cerinţelor formale impuse de art. 160 ind. 2 Cod procedură penală, judecătorului i se cere şi o predicţie privind comportamentul inculpatului în libertate, evaluat prin prisma datelor cauzei şi care să confere posibilitatea ca prin lăsarea acestuia în libertate să nu fie afectată nici aflarea adevărului şi nici comunitatea din care face parte inculpatul.

Nu în ultimul rând, trebuie ţinut seama şi de reacţia opiniei publice serios afectată de săvârşirea acestui gen de fapte (respectiv infracţiunile de punere în circulaţie a instrumentelor de plată electronică falsificate, de deţinere de dispozitive de copiere a cardurilor şi de efectuare a operaţiunilor financiare în mod fraudulos) şi care nu s-a estompat prin trecerea unei perioade relativ scurte de la luarea la cunoştinţă de către societate. (Decizia penală  nr. 1061 din 24 mai 2012 pronunţată de Secţia a II-a penală a Curții de Apel București, potrivit portalului instanțelor)

Raluca CÎRSTEA

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică