Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Reglementări privind răspunderea penală a evaluatorilor
18.07.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept civil, Drept penal, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 434 din data de 17 iulie 2013 a fost publicata Legea nr. 221/2013 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 12/2013 pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale si prorogarea unor termene si de modificare si completare a unor acte normative.

1. Legea aproba OUG nr. 12/2013 pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale si prorogarea unor termene, prin care s-a stabilit procedura de esalonare la plata pentru obligatiile fiscale administrate de ANAF.

2. In cuprinsul OG nr. 24/2001 privind unele masuri in domeniul evaluarii bunurilor sunt incluse prevederi referitoare la raspunderea penala a evaluatorilor.
Astfel, se mentioneaza ca raspunderea penala pentru producerea de prejudicii pentru utilizarea, in orice forma, a unor date false in raportul de evaluare, cat si prin incorecta aplicare a standardelor de evaluare adoptate de Uniune revine exclusiv evaluatorului.
Prin exceptie de la prevederile de mai sus, raspund penal alaturi de evaluator persoanele ce se incadreaza in dispozitiile art. 25 sau ale art. 26 din Codul penal (instigatorii sau complicii).

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti