Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Reglementări privind răspunderea penală a evaluatorilor


18 iulie 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 434 din data de 17 iulie 2013 a fost publicata Legea nr. 221/2013 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 12/2013 pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale si prorogarea unor termene si de modificare si completare a unor acte normative.

1. Legea aproba OUG nr. 12/2013 pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale si prorogarea unor termene, prin care s-a stabilit procedura de esalonare la plata pentru obligatiile fiscale administrate de ANAF.

2. In cuprinsul OG nr. 24/2001 privind unele masuri in domeniul evaluarii bunurilor sunt incluse prevederi referitoare la raspunderea penala a evaluatorilor.
Astfel, se mentioneaza ca raspunderea penala pentru producerea de prejudicii pentru utilizarea, in orice forma, a unor date false in raportul de evaluare, cat si prin incorecta aplicare a standardelor de evaluare adoptate de Uniune revine exclusiv evaluatorului.
Prin exceptie de la prevederile de mai sus, raspund penal alaturi de evaluator persoanele ce se incadreaza in dispozitiile art. 25 sau ale art. 26 din Codul penal (instigatorii sau complicii).

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii