Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Victor Ponta: „Aş vrea să văd societăţile că sunt controlate o dată la trei ani, nu o dată la trei luni”


19.07.2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Fiscalitate
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 18 iulie 2013, Prim-ministrul României, Victor Ponta, a participat la evenimentul de lansare a versiunii în limba română a ediției a XI-a a Cartei Albe a IMM-urilor din România, potrivit unui comunicat.

Victor Ponta: „Nu am înţeles niciodată şi, acum, uite, am ajuns prim-ministru ca să pot eu să schimb, dacă tot nu am înţeles, de ce, în România, firma care plăteşte impozit este cea mai controlată, şi de ce firma care, vorba românului, el e fraier şi îşi declară veniturile, pe aia ne ducem să-i mai luăm ceva, şi la aia vine şi Garda Financiară, vine şi Administraţia Financiară, şi încă 7 mii, nu mai vorbesc de câte alte instituţii, motiv pentru care, când am pornit am pornit la restructurarea ANAF-ului, eu am pornit tocmai de la această idee, a unui om care nu a lucrat la Finanţe – pentru că dacă îi întreb pe cei de la Finanţe, nu se poate schimba niciodată nimic – şi care încearcă să trăiască în viaţa reală; şi, am spus: noua Direcţie Anti Fraudă – s-a desfiinţat Garda Financiară, s-a desființat Controlul Vamal – să aibă două obiective. În primul rând, să nu mai meargă la fiecare firmă şi la fiecare societate, şi la fiecare chioşc şi la fiecare microîntreprindere, ci să meargă acolo unde avem într-adevăr evaziune fiscală: alcool, tutun, petrol, fructe-legume. Să le rezolvăm pe astea patru, după aia mai mergem să mai vedem dacă dumneavoastră aţi declarat sau aţi făcut documentele exact cum vrea un inspector de la Gardă. Eu cred că ăsta este rolul unei Direcţii Antifraudă, nu să fugărească fiecare mică întreprindere, ci să vadă pe unde pierdem miliarde de lei, de euro; evaluările sunt diferite.

Vreau să cred că, prin administraţiile financiare, acel control financiar se face o dată la doi ani sau, cum este, la trei ani. Aş vrea să văd societăţile, cea mai mare parte a societăţilor din România – vorbesc de cele cinstite, de cele care lucrează conform legii, realmente că sunt controlate o dată la trei ani, nu o dată la trei luni, o dată la trei săptămâni sau o dată la trei zile, pentru că, în acest fel e imposibil, pe de o parte, să-ţi desfăşori o activitatea normală. Şi mai e ceva, dacă tu plăteşti toate taxele şi celălalt nu le plăteşte sau la el nu vine niciodată vreun control, evident că nu aveţi cum să rezistaţi pe piaţă. E un obiectiv…. nouă din zece oameni mi-au spus că nu o să reuşesc să schimb eu ceva ce funcţionează de 23 de ani în acelaşi fel în România. Daţi-mi voie să îmi propun obiective chiar greu de realizat, pentru că, dacă nu le facem acum, e clar că nu o să le facem, în următorii 20 sau 30 de ani.”

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro