« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 

Victor Ponta: „Aş vrea să văd societăţile că sunt controlate o dată la trei ani, nu o dată la trei luni”
19.07.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Joi, 18 iulie 2013, Prim-ministrul României, Victor Ponta, a participat la evenimentul de lansare a versiunii în limba română a ediției a XI-a a Cartei Albe a IMM-urilor din România, potrivit unui comunicat.

Victor Ponta: „Nu am înţeles niciodată şi, acum, uite, am ajuns prim-ministru ca să pot eu să schimb, dacă tot nu am înţeles, de ce, în România, firma care plăteşte impozit este cea mai controlată, şi de ce firma care, vorba românului, el e fraier şi îşi declară veniturile, pe aia ne ducem să-i mai luăm ceva, şi la aia vine şi Garda Financiară, vine şi Administraţia Financiară, şi încă 7 mii, nu mai vorbesc de câte alte instituţii, motiv pentru care, când am pornit am pornit la restructurarea ANAF-ului, eu am pornit tocmai de la această idee, a unui om care nu a lucrat la Finanţe – pentru că dacă îi întreb pe cei de la Finanţe, nu se poate schimba niciodată nimic – şi care încearcă să trăiască în viaţa reală; şi, am spus: noua Direcţie Anti Fraudă – s-a desfiinţat Garda Financiară, s-a desființat Controlul Vamal – să aibă două obiective. În primul rând, să nu mai meargă la fiecare firmă şi la fiecare societate, şi la fiecare chioşc şi la fiecare microîntreprindere, ci să meargă acolo unde avem într-adevăr evaziune fiscală: alcool, tutun, petrol, fructe-legume. Să le rezolvăm pe astea patru, după aia mai mergem să mai vedem dacă dumneavoastră aţi declarat sau aţi făcut documentele exact cum vrea un inspector de la Gardă. Eu cred că ăsta este rolul unei Direcţii Antifraudă, nu să fugărească fiecare mică întreprindere, ci să vadă pe unde pierdem miliarde de lei, de euro; evaluările sunt diferite.

Vreau să cred că, prin administraţiile financiare, acel control financiar se face o dată la doi ani sau, cum este, la trei ani. Aş vrea să văd societăţile, cea mai mare parte a societăţilor din România – vorbesc de cele cinstite, de cele care lucrează conform legii, realmente că sunt controlate o dată la trei ani, nu o dată la trei luni, o dată la trei săptămâni sau o dată la trei zile, pentru că, în acest fel e imposibil, pe de o parte, să-ţi desfăşori o activitatea normală. Şi mai e ceva, dacă tu plăteşti toate taxele şi celălalt nu le plăteşte sau la el nu vine niciodată vreun control, evident că nu aveţi cum să rezistaţi pe piaţă. E un obiectiv…. nouă din zece oameni mi-au spus că nu o să reuşesc să schimb eu ceva ce funcţionează de 23 de ani în acelaşi fel în România. Daţi-mi voie să îmi propun obiective chiar greu de realizat, pentru că, dacă nu le facem acum, e clar că nu o să le facem, în următorii 20 sau 30 de ani.”

 
Secţiuni: Content, Fiscalitate | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD