Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Asociaţia Tineretul ONU din România este partener în căutarea celor 2 delegaţi de tineret la Naţiunile Unite
23.07.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Tineretului şi Sportului organizează selecţia pentru Programul Delegat de Tineret la Naţiunile Unite, pentru sesiunea 68, a Adunării Generale ONU, din luna septembrie 2013. În urma procesului de selecţie, din partea României vor fi trimişi doi tineri, băiat şi fată.

Criteriile de eligibilitate pentru intrarea în competiţie: “Delegat de tineret la Națiunile Unite” poate fi orice tânăr cu cetăţenie română, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani. Sunt consideraţi eligibili şi tinerii care la data aplicaţiei nu au împlinit 18 ani, dar vor împlini această vârstă până la 15 septembrie 2013. De asemenea, sunt consideraţi eligibili şi tinerii care până la 15 septembrie 2013 nu vor împlini 26 de ani. Aplicanţii trebuie să fi petrecut cel puţin 1 an din ultimii 3 in România. Cunoaşterea fluentă a limbii engleze şi/sau franceză este o condiţie obligatorie pentru participarea la competiţie. Să fi dezvoltat inițiative de proiecte proprii locale/naționale/internaţionale în domeniul tineretului.

Candidatul trebuie să fie tânăr cu vocaţie de lider, cu experienţă relevantă în activităţi internaţionale şi de reprezentare pe plan extern şi experiență în domeniul activității politicilor pentru tineret (participări la conferințe, forumuri, seminarii etc). Trebuie să dea dovadă de consecvență și coerență în domeniul activităților de tineret. Cunoaşterea aprofundată a contextului internaţional: globalizare economică și politică, provocările globale (schimbarea climatică, Obiectivele de Dezvoltarea ale Mileniului, dezvoltare sustenabilă, migrație etc.), modalitatea de funcţionare a ONU, cu accent pe problematica ECOSOC (Comisia pentru Dezvoltare Socială), precum si pe problematica drepturilor omului, tratată la nivelul Adunării Generale a ONU şi a Comisiei a III-a. Abilități de cooperare, relaționare și negociere dovedite; Gândire contextuală: să dovedeasca capacitatea de a integra inițiativele sale în cadrul priorităților identificate de politicile pentru tineret, la nivel național și internațional. Asigură transferul de cunoștințe și consiliere, timp de cel puțin 6 luni calendaristice de la întoarcerea în ţară.

Procesul de selecţie a candidaţilor:
Aplicanţii vor completa dosarul de candidatură, în perioada 19 – 31 iulie 2013. Dosarul va cuprinde:
formular de înscriere;
– un CV al candidatului;
– un eseu de maxim 1000 de cuvinte în limba engleză sau franceză (Font: Times New Roman; Mărime 12; Spaţiere 1,5) cu o tematică aleasă în concordanţă cu priorităţile naţionale în domeniul tineretului – aşa cum sunt ele menţionate în politicile pentru tineret şi contextualizate în problematica internaţională (atingerea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, problematica globalizării, mobilitate transfrontalieră, stimularea implicării tinerilor cu dizabilităţi sau cu oportunităţi reduse, antreprenoriat, dialog intercultural, recunoaşterea educaţiei non-formale, includerea socială a tinerilor dezavantajaţi, cetăţenie activă – participare la viaţa comunităţii, rolul sectorului neguvernamental in incluziunea socială a tinerilor);
– o scrisoare de recomandare din partea unui superior ierarhic, a unui diplomat, a unei personalităţi relevante sau a unui cadru didactic universitar – semnată, ştampilată (acolo unde se impune) şi scanată.

Toate aceste documente sunt trimise într-un singur e-mail – de preferinţă arhivat, la adresele: madalina.tomescu@mts.ro, mihai.sebe@mts.ro.

Toti candidaţii vor primi un e-mail de confirmare în urma primirii aplicaţiilor. După data de 31 iulie 2013, ora 23:59, ora României, nicio candidatură transmisă nu mai este considerată validă. Necompletarea unei componente sau nerespectarea normelor legate de formatul acestora duce la descalificarea aplicantului.

Bibliografie minimală: materialele pertinente problematicilor menţionate mai sus pot fi găsite pe site-ul United Nations.

Partenerii proiectului
Ministerul Afacerilor Externe
Asociația Tineretul ONU din România

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti