Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Abordare modernă a CSM ref. pregătirea profesională a magistraţilor
23.07.2013 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Luni, 22 iulie 2013, a avut loc deschiderea lucrărilor primei ediţii a Şcolii de vară pentru tineri judecători, procurori şi alţi profesionişti ai dreptului, organizată în cadrul Proiectului „Consolidarea cooperării judiciare pentru protejarea victimelor infracţiunilor”, potrivit unui comunicat.

Prezent la deschiderea Şcolii de vară, Florin-Răzvan RADU, director al Direcţiei Afaceri Europene, Relaţii Internaţionale şi Programe din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, Manager de proiect, a transmis mesajul preşedintelui Consiliului, proc. Oana Andrea SCHMIDT-HĂINEALĂ. S-a subliniat atenţia prioritară acordată de CSM atragerii finanţării europene pentru formarea profesională magistraţilor şi a grefierilor, precum şi pentru creşterea capacităţii instituţionale, fiind prezentate succint proiectele coordonate de Consiliu sau în care CSM participă ca partener.

Totodată, s-a arătat că formele de pregătire profesională în care, alături de magistraţi, sunt implicaţi şi alţi profesionişti ai dreptului, reprezintă o abordare modernă pe care Consiliul Superior al Magistraturii şi Institutul Naţional al Magistraturii o promovează, care permite îmbunătăţirea înţelegerii reciproce a diferitelor profesii juridice, facilitând, în materie penală, combaterea eficientă a criminalităţii, dar şi respetarea tuturor garanţiilor procesuale.

De asemenea, în intervenţia sa, Florin-Răzvan RADU a remarcat reprezentativitatea geografică a proiectului, alături de instituţiile din România fiind partenere două instituţii de prestigiu din Spania şi Olanda, astfel încât tineri magistraţi şi alţi profesionişti ai dreptului din trei regiuni ale Europei sunt pregătiţi împreună pentru aplicarea dreptului european, în spiritul unei Europe Unite.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate