Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Acord China-UE ref. prevenirea comercializării produselor alcoolice falsificate


25 iulie 2013 | Dumitru VARZARI

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Drept penal, Dreptul sanatatii

Uniunea Europeană și China au ajuns la o înțelegere de a colabora intens pentru prevenirea comercializării produselor alcoolice falsificate. Conform english.peopledaily.com.cn, acest acord a fost semnat marți, 23 iulie 2013.

Dacian Cioloș, Comisarul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală,după semnarea acordului, a subliniat faptul că acest eveniment este un pas înainte ce sporește eficiența colaborării dintre China și Uniunea Europeană în lupta contra alcoolului contrafăcut. De asemenea Domnul Cioloș a specificat că acest acord aduce beneficii nu numai producătorillor, dar și consumatorilor chinezi, care vor consuma produse calitative și autentice ce corespund normelor de securitate alimentară.

De partea cealaltă, acordul a fost semnat de Zhi Shuping – șeful Administrației Generale de Inspecții, Carantină și Control al Calității.

În contextul în care China este al cincilea consumator de vinuri din lume, iar exporturile de vinuri din Uniunea Europeană în China în 2012 au ajuns la 257,3 milioane de litri – ceea ce reprezintă aproximativ 1 miliard de dolari SUA, importanța acordului semanta este evidentă.

Dumitru VARZARI
student, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică