Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-DIICOT, 25 iulie 2013
25.07.2013 | Alexandra CONSTANTIN, Paula VÂRBAN, Alexandra CONSTANTIN

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Violenta, santaj, camatarie, omor calificat, omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii si linistii publice, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si uz de arma letala fara drept. Trimitere in judecata. D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bucuresti

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Bucuresti au dispus trimiterea in judecata a unui numar de 54 de inculpati, 10 in stare de arest preventiv, printre care B. I. zis “N. C.”, B. V. zis “S. C.” si R. R. C. zis “R.”, urmare a destructurarii a doua din cele mai importante grupari infractionale constituite pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov.

Gruparile infractionale organizate, cunoscute sub denumirile “CAMATARII” si SPORTIVII” erau specializate in savarsirea de infractiuni de violenta – santaj, camatarie, tentativa de omor calificat si omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, uz de arma letala fara drept.

Din probele administrate in dosarul penal instrumentat de catre procurorii D.I.I.C.O.T. rezulta ca activitatea membrilor gruparilor s-a desfasurat pe doua paliere infractionale.
 
Astfel, exista suspiciunea rezonabila ca, in perioada 2008–2012, in spatiul public, membrii celor doua grupari rivale au provocat conflicte stradale in care s-au folosit inclusiv arme de foc, in scopul asigurarii suprematiei la nivel infractional in municipiul Bucuresti, situatii ce au avut drept consecinta directa punerea in primejdie a vietii si integritatii corporale a mai multor persoane.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au documentat si un alt aspect al activitatii infractionale a inculpatilor, acestia fiind suspectati ca au savarsit infractiuni de violenta, generatoare de beneficii financiare substantiale, in principal in material acordarii/recuperarii unor imprumuturi de bani cu camata.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus trimiterea cauzei, spre competenta solutionare, Curtii de Apel Bucuresti.

Facem precizarea ca faptele inculpatilor urmeaza a fi analizate prin raportare la dispozitiile art. 66 Cod procedura penala, referitoare la prezumtia de nevinovatie.
***

Inselaciune. Perchezitii domiciliare. D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Valcea

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Valcea, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul S.C.C.O. Valcea au  efectuat, la data de 26 iulie 2013, un numar de 12 perchezitii domiciliare, pe raza judetului Valcea si a municipiului Craiova, la locuintele unor invinuiti, la cabinete individuale ale unor medici de familie, precum si la sedii de farmacii,  in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional,  constituit in scopul  savarsirii infractiunii de inselaciune.

In fapt, membrii gruparii, avand calitatea de medici de familie si administratori ai unor farmacii si asistente medicale, sunt suspectati ca, incepand cu luna februarie 2012, au prescris si intocmit, in mod fictiv, pe numele unor persoane asigurate, un numar de aproximativ 400 de retete medicale compensate care, ulterior, au fost transmise in vederea decontarii catre Casa de Asigurari de Sanatate Valcea.
 
Din probele administrate in cauza se contureaza suspiciunea rezonabila  ca invinuitii au beneficiat in aceasta modalitate de fonduri ilegale prin fraudarea bugetului Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si au utilizat medicamentele prescrise, acestea fiind scazute scriptic din stocul farmaciilor, in momentul in care retetele erau inregistrate in sistemul informatizat.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul B.C.C.O. Pitesti si B.C.C.O. Craiova, BMJ ”Fratii Buzesti” Craiova.
Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre DOS.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Valcea sunt audiate 10 persoane, urmand ca dupa finalizarea audierilor fata de invinuiti sa fie dispuse masurile legale in cauza.

Facem precizarea ca faptele invinuitilor sunt analizate prin raportare la dispozitiile art. 66 Cod procedura penala, referitoare la prezumtia de nevinovatie.

:: sursa: www.diicot.ro

Paula VÂRBAN
Alexandra CONSTANTIN
student, Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti
internship, Societatea de Stiinte Juridice

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti