« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

Inovaţia este o prioritate pentru business
31.07.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Directorii generali din întreaga lume îşi canalizează eforturile pentru a-şi determina organizaţiile să inoveze şi să găsească noi modalităţi de a-şi derula afacerile, în încercarea de a stimula creşterea într-un climat economic global dificil. Cu toate acestea, directorii generali din Europa Centrală şi de Est pun mai puţin accent pe inovaţie decât omologii lor din alte regiuni.

Un sondaj PwC derulat în rândul a 246 de directori generali din America de Nord şi de Sud, Europa, regiunea Asia Pacific şi Orientul Mijlociul, a arătat că 97% dintre directorii generali văd inovaţia drept o prioritate cheie pentru companiile lor. Sondajul a fost derulat ca o continuare a raportului PwC CEO Survey care a vizat 1330 de directori generali din întreaga lume şi care a indicat de asemenea inovaţia drept o preocupare majoră a liderilor de afaceri.

Există însă diferenţe regionale semnificative. Apetitul pentru inovaţie a fost cel mai puternic în regiunea Asia-Pacific şi în America de Nord, unde toţi directorii generali au indicat inovaţia drept o prioritate cheie a organizaţiilor pe care le conduc. Spre deosebire, 18% dintre directorii generali din Europa Centrală şi de Est şi 10% dintre cei din Orientul Mijlociu nu au fost de acord cu aceasta, spunând că inovaţia nu este o prioritate pe pieţele pe care operează.

A avut loc o transformare importantă a accentului organizaţiilor de la eficienţa operaţională către inovaţie. La nivel global, două treimi dintre directorii generali văd inovaţia şi eficienţa operaţională la fel de importante pentru succesul companiilor lor. Cei mai categorici în privinţa aceasta au fost directorii generali din America Latină (71%), în vreme ce directorii generali din Orientul Mijlociu au avut păreri împărţite în privinţa acestui subiect (50%).

Rezultatele sondajului au arătat de asemenea o schimbare a modului în care directorii generali îşi definesc rolul în promovarea inovaţiei. În prezent, directorii generali recunosc faptul că trebuie să fie implicaţi personal în promovarea inovaţiei în companiile pe care le conduc, 37% dintre aceştia recunoscându-şi rolul de lider în această zonă, iar 34% se identifică drept „vizionari”. Acest lucru contrastează puternic cu situaţia din urmă cu 3 ani atunci când numai 12% dintre directorii generali se declarau la cârma strategiei de inovaţie în organizaţiile lor.

Vasile Iuga_resizedVasile Iuga, Country Managing Partner, PwC România: „Faptul că inovaţia a devenit la fel de importantă pentru organizaţii ca şi eficienţa operaţională reprezintă schimbarea fundamentală faţă de 2009 . La acel moment, companiile îşi canalizau eforturile pentru a supravieţui crizei economice globale, iar eficienţa operaţională era obiectivul cheie. Prin urmare, am putea spune că am depăşit perioada critică a crizei, iar directorii generali recunosc că, în noua conjunctură economică, inovaţia este cea mai bună cale de a asigura creşterea veniturilor şi succesul pe termen lung al organizaţiilor pe care le conduc”.

Planurile de inovaţie ale directorilor generali sunt vaste. În următorii trei ani, aceştia îşi propun să inoveze în multe zone, de la relaţia cu clienţii, noi produse şi servicii, până la noi modele de afaceri, sisteme şi abordări ale pieţei.

Despre raport
1. Rezultatele studiului se bazează pe interviuri derulate cu 246 de directori generali din 60 de ţări din America de Sud şi de Nord, Europa, regiunea Asia Pacific şi Orientul Mijlociu.
2. Raportul integral poate fi descărcat la adresa de internet http://www.pwc.com/innovationsurvey

 

 
Secţiuni: Content | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD