
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în conformitate cu dispoziţiile art. 322 pct. 7 C. proc. civ. (art. 509 alin. (1) pct. 8 NCPC), revizuirea pentru contrarietate de hotărâri este admisibilă doar în cazul îndeplinirii anumitor condiţii cumulative şi anume: identitatea de obiect, cauză şi părţi, dar şi cu condiţia ca în cel de-al doilea proces să nu se fi invocat existenţa primei hotărâri, ori, chiar dacă a fost invocată, instanţa să fi omis să discute excepţia autorităţii de lucru judecat, în sensul de a nu fi soluţionat excepţia puterii de lucru judecat. În speţă, în cel de-al doilea proces s-a invocat şi s-a admis excepţia autorităţii de lucru judecat, astfel că cererea de revizuire este inadmisibilă. (Decizia nr. 224 din 24 ianuarie 2013 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect cerere de revizuire)
Aflaţi mai mult despre autoritate de lucru judecat, contrarietate de hotarari, revizuireJURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.
Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.