Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Programul de lucru al judecătorilor: flexibil şi diferit de cel al instanţei


2 august 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Membrii Comisiei CSM Eficientizarea activităţii Consiliului Superior al Magistraturii şi a instituţiilor coordonate, parteneriatul cu instituţiile interne şi societatea civilă au discutat în şedinţa din 17 iulie 2013 punctul de vedere al DLDC referitor la solicitarea Tribunalului Bacău de modificare a ROI.

S-au convenit următoarele:
Însuşirea propunerii de modificare a art. 88 alin. (1) din Regulamentul de oridine interioară al instanţelor judecătoreşti, astfel:
„(1) Programul de lucru al instanţelor este de 8 ore zilnic, timp de 5 zile pe săptămână; programul începe de regulă la ora 8:00 şi se încheie la ora 16:00. Programul de lucru al judecătorilor este flexibil şi poate să difere de programul de lucru al instanţei. Judecătorul este obligat să fie prezent la ora stabilită pentru şedinţele de judecată şi la alte activităţi în care este planificat sau pe care şi le-a stabilit.”

Modificarea art. 25 alin. (9) din regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti astfel: „(9) Punctele de vedere ale membrilor prezenţi asupra problemelor aflate pe ordinea de zi, dezbaterile şi hotărârile colegiului de conducere se consemnează întrun proces-verbal, încheiat de secretariatul colegiului si semnat de toţi membrii săi. Hotărârile colegiului de conducere se aduc la cunoştinţă celor interesaţi”. Respingerea celorlalte propuneri de modificare a Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, care fac obiectul solicitării, pentru motivele arătate pe larg în punctul de vedere al DLDC; propunerile de modificare a Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti vor fi transmise plenului CSM, pentru a fi analizate împreună cu celelalte propuneri de modificare a Regulamentului.

Comisia a hotărât comunicarea unui răspuns, în sensul celor hotărâte, Tribunalului Bacău.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii